21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittevernoverlege Einar Sagberg sier at alle som ikke er smittet til nå – må regne med å bli det. Hans oppfordring er klar: - Ta vaksinen! (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Rapporterer bare PCR-tester – smitten er mye høyere i Drammen

Smittetallene i Drammen går noe ned, men det skyldes trolig at kommunen kun rapporterer PCR-testene. Alle som tester seg hjemme blir ikke meldt inn. Det er fortsatt høyt sykefravær på skole og barnehager i Drammen kommune.
Annonse

Status koronasmitte uke 5
Antall smittetilfeller siste uken: 3.272
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 7.511
Antall smittede totalt: 25.318
Antall døde totalt: 61

Kommunen rapporterer foreløpig kun svar fra PCR-tester, og det er nå en nedgang i påviste tilfeller i uke 5 sammenlignet med uke 3 og 4. Arbeidet med smittehåndtering er i økende grad knyttet til hurtigtester, og det totalt antall smittet per uke er sannsynligvis fortsatt økende.

Annonse

Drammen sykehus rapporterer om relativt stabile innleggelsestall og er i grønn beredskap.

Skoler og barnehager i Drammen har gått fra gult til grønt tiltaksnivå. Det er stadig utfordrende sykefravær, og enkelte skoler eller barnehager kan måtte redusere sitt tilbud grunnet høyt sykefravær.

– Alle som ikke har vært smittet med omikronvarianten må regne med at det er stor sannsynlighet for at det vil skje i løpet av de nærmeste ukene. Barn og vaksinerte voksne tåler vanligvis denne koronavarianten godt, og det er få som har behov for sykehusinnleggelse selv om det er svært mange som er blitt smittet siden nyttår, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Forrige uke passerte de 200.000 satte vaksinedoser satt i Drammen kommune. Smittevernoverlegen er glad for alle som har tatt vaksinen, men håper enda flere vaksinerer seg, da det gir god beskyttelse også i tiden fremover.

Kommunens vaksinasjonstilbud i Thams gate og samarbeidende apotek fortsetter. Fra 7. februar er det nye åpningstider på vaksinesenteret i Thams gate: Mandag, onsdag og fredag kl. 09.00-14.30. Tirsdag og torsdag kl. 16.00-21.00. Det tilbys vaksinering med 1. og 2. dose, og oppfriskningsdoser. Det er vaksinetilbud til både voksne og barn.

Del:
Annonse