4. juni 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var i rommet oppe til høyre det brant kraftig etter at en av ungdommene med all sannsynlighet hadde tent på et skap i tre.

Tente på skap – store skader på Sundstedtråkka i Gamle-Hokksund

Det var med all sannsynlighet en av ungdommene på Sundstedtråkka Barneverninstitusjon som tente på et treskap på ett av rommene i andre etasje i kveld. Hendelsen førte til en massiv utrykning fra alle nødetatene.
Annonse

Det var klokken 21.14 i kveld at brannvesenet rykket ut med mannskaper fra Hokksund, Mjøndalen og Drammen etter melding om brann på Sundstedtråkka Barneverninstitusjon i Storgata i Hokksund.

Ifølge innsatsleder Helene Sandquist, er det mistanke om at det var en av ungdommene som tente på skapet inne på rommet. Det resulterte i en kraftig brann og naboer vi snakket med kan melde om kraftige flammer inne på rommet.

Annonse

Men bygningen har eget sprinkleranlegg som fikk dempet brannen før mannskapene fra Øvre Eiker kom fram.

Kaotiske tilstander
Politiet melder om at det var kaotiske og meget utagerende ungdommer som var blitt evakuert fra hovedbygget. Her er det høy sikkerhet med uknuselige vinduer og andre sikkerhetsanordninger.

Ifølge politiet skal ingen av brannfolkene ha blitt hindret i å utføre jobben sin selv om enkelte av ungdommene var meget utagerende.

Det skal ikke være noen skadet i forbindelse med denne brannen, og ungdommer og ansatte er sjekket ut av ambulansepersonell på stedet.

Politiet kan ikke si noe om skadeomfanget så langt bortsett fra at det har brent på ett rom eller avdeling. Her måtte brannmannskapene knuse sikkerhetsvinduene for å få luftet ut all røyken. Det viste seg å være en meget vanskelig jobb.

Det er også vannskader etter brannvesenet og sprinkleranlegget, men hvordan dette vil påvirke driften er ukjent.

Det er Bufetat som driver Sundstedtråkka ungdomssenter akutt, som dette stedet nå kalles.

Øvre Eiker Nett måtte ta strømmen på brygget, men de vil trolig få strøm i deler av bygningsmassen i løpet av kvelden. Det er en sidebygning som ikke er berørt av brannen og hvor ungdommer og ansatte kan oppholde seg inntil situasjonen er avklart.

Klokken 22.47 melder politiets operasjonssentral at det er minimale brannskader, men store skader etter vann fra slukkingsarbeidet.

Del: