23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dette var et sentralt bilde i dyrevelferdssaken mot seks personer – de fleste med tilknytning til Eiker da saken var i retten januar 2018. Nå er det blitt podkast av saken. (Foto: Politiet)

Laget podkast om hundedrapssakene fra 2018 i Hokksund

Husker du den store dyrevelferdssaken som gikk for Kongsberg og Eiker Tingrett på begynnelsen av 2018? Her ble fire menn og to kvinner dømt for å ha trent opp kamphunder eller medvirkning til dette. Nå er det laget en egen podkast om saken og Eikernytt.no sin reporter i saken deltar.
Annonse

Silje Talmo satt dag ut og dag inn i retten for å følge saken for Eikernytt.no. Hun kunne fortelle om rustende historier om hvordan hunder ble trent opp for å drepe andre dyr – blant annet villsvin.

Saken fikk stor medieomtale både lokalt og nasjonalt og de seks ble alle dømt til dels strenge fengselsstraffer for denne typen forbrytelser. Saken ble så anket og de to hovedpersonene fikk noen måneder lavere straff av Borgarting Lagmannsrett.

Annonse

Nå har altså produksjonsselskapet bak en rekke postkaster og krimhistorier, Svarttrost Produksjoner, laget en egen serie om den hittil groveste dyrevelferdssaken som politiet har nøstet opp i her til lands.

Den kan høres på Spotify og de første episodene ligger allerede ute.

En bidragsyter i denne serien er Silje Talmo, som var Eikernytt.no sin reporter under rettsaken. Hun har bidratt med bakgrunnsinformasjon, og du får også høre henne fortelle om saken.

Silje Talmo fulgte rettsaken for Eikernytt.no og bidrar i denne podkasten med bakgrunnsinformasjon og kommentarer.
(Arkivbilde)

Svarttrost skriver:
I podkastserien «Drapshundene» for Svattrost Dok har Sindre Leganger fått dykke inn i en jegerverden han ikke ante eksisterte. Der hunder settes i kamp mot villsvin i norsk skog, og politiet må prøve å knekke et miljø som utsetter både ville dyr og egne dyr for store lidelser. Nå er hundeloven ute på høring, noe som gjør saken ekstra aktuell.

Sindre Leganger er partner og journalist i Svarttrost. Han står bak eller var sentral i flere av de tidligste og mest suksessrike dokumentarpodkastene i Norge – som Uløst (VG), Skuddet på Toftøy (Aftenposten) og Hele historien (NRK). Seriene hans har flere ganger vunnet priser, både nasjonalt og internasjonalt.

Her er første episode

Del:
Annonse