19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittetallene i Drammen fortsetter å gå ned, emn hvor reelt dette er, er kommunen usikre på. (Illustrasjon: Getty images)

Fortsatt høyt sykefravær – men synkende smittetall i Drammen

Sykefraværet er fortsatt høyt i de kommunale tjenestene i Drammen selv om antall smittetilfeller går ned. Den siste uken er det registrert 964 smittetilfeller bekreftet med PCR-test. I tillegg kommer 1.472 positive selvtester. Begge tallene er betydelig lavere enn forrige uke.
Annonse

I uke åtte hadde Drammen kommune 1.531 koronatilfeller som var PCR-bekreftet i MSIS. Den siste uken hadde dette tallet gått ned til 964. Positive hjemmetester var i uke åtte 2.093, men det den siste uken er registrert 1.472 positive prøvesvar.

Smittestatus uke ni:
Antall smittetilfeller uke 9: 964 (PCR bekreftet i MSIS)
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 2646 (PCR bekreftet i MSIS)
Antall smittede totalt: 32 593 (PCR bekreftet i MSIS)
Antall døde totalt: 64

Annonse

For sjette uke på rad synker antall PCR-bekreftede smittetilfeller i Drammen. Tallene er hentet fra MSIS (Meldingssystem for smittsomme sykdommer) da laboratoriet ikke lenger rapporterer direkte til kommunens smittesporingsteam.

– Det er fortsatt knyttet usikkerhet til tallene for antall smittede, da det sammenlignet med tidligere er betydelig færre som anbefales å ta test. Det finnes ikke oversikt over hvor mange positive hurtigtester som ikke rapporteres inn til kommunen, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

For at kommunen lokalt skal ha best mulig oversikt over smittesituasjonen er det fortsatt viktig at alle som får en positiv hurtigtest registrerer denne i kommunens systemer.

Det er i uke 9 rapportert inn 1.472 positive hurtigtester av innbyggere i kommunen.

Drammen sykehus er fortsatt på grønt beredskapsnivå og rapporterer om stabile innleggelsestall.

Sykefraværet i kommunale tjenester er vedvarende høyt.

Del:
Annonse