19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra gudstjenesten i Fiskum kirke søndag der situasjonen i Ukraina var hovedtema.

Gudstjeneste på Fiskum: Ett minutts stillhet for folket i Ukraina

Søndag var det kalt sammen til støttegudstjeneste for Ukraina i Fiskum kirke. Fiskum kirke var den første norske kirke som ble vigslet etter krigen - og er slik sett et symbol på fred. Derfor var nettopp Fiskum kirke et naturlig sted for gudstjeneste og forbønn for Ukraina og hennes folk.
Annonse

Mange hadde møtt opp denne dagen fra hele Øvre Eiker – og der ble bedt for Ukrainas folk. Svein Ludvig Larsen delte fra Bibelen om da Jesus med disiplene kom til Getsemane for å be, og hvorledes denne bibelteksten er av relasjon til vår tids fryktelige hendelser i Ukraina.

Ordfører Kvale og stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen holdt taler. Oleksii Vasyliev – som har bodd i Øvre Eiker siden august og nå studerer ved UIO – representere Ukrainas folk ved å tenne lys på deres vegne.

Annonse

Gudstjenesten denne søndagen var en verdig seanse, som ga innsikt og som understøttet den uforbeholdne støtten Norge gir Ukraina.

Ordfører Knut Kvale gjentok budskapet fra intervjuet i Eikernytt.no før helgen der han oppfordret innbyggerne til å tenke på andre og mer positive ting i hverdagen.

– Prøv også å skjerme ungene litt for alle bilder og reportasjer fra et vanskelig verdensbilde de ikke forstår, sa han før han ba om ett minutts stillhet for folket i Ukraina.

Ordfører Knut Kvale ba om ett minutts stillhet etter sin tale i kriken.
Del:
Annonse