12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bernt Egil Tafjord har vært med på «Historietimen» tidligere og snakket om funnene på Sem. Da har det vært «stinn brakke».

«Historietimen»: Stor interesse for lokalhistoriske funn på Sem

«Historietimen» på Onkel Thor har i snart ni år gitt folk med interesse for lokalhistorie gode doser lokalhistorie, særlig fra Vestfossen og omegn.
Annonse

– Endelig er vi klare til en ny Historietime. Tirsdag 15. mars kommer arkeolog Bernt Egil Tafjord til oss igjen, og vil oppdatere oss om de arkeologiske funnene ved Sem-sletta, sier Stein Andersen i Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag, som står bak disse kveldene.

De arkeologiske undersøkelsene startet allerede i 2015, og det har vært flere nye undersøkelser fram til nå. Tafjord vil nå særlig gi oss ny kunnskap om relikvieskrinet, også kalt Hokksundskrinet.

Annonse

Dette er ett av noen få eksemplarer fra et spennende kapittel av kristendommens kulturhistorie på de britiske øyer, like før Vikingtidens begynnelse. Hvordan havnet det i Øvre Eiker og hva forteller det oss i dag?

Det vil også bli en uhøytidelig lokalhistorisk quiz, med lokalhistoriske bøker i premie.

Onkel Thor sørger for at leskende drikke fås kjøpt. Lokalhistoriske bøker fås også kjøpt.

Døra åpner klokka 18.00, foredraget starter klokka 19.00. Billetter kr 150 selges i døra.

Hokksundskrinet slik de tror det kan ha sett ut basert på arkeologiske funn. Det står nå utstilt på rådhuset i Hokksund.
Del:
Annonse