25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her står bilen etter å ha sklidd over gangveien og ned i elva. Den må berges med en stor mobilkran for å unngå ytterligere skader.

Sto parkert på Loe Bruk – havnet i Drammenselva

(Oppdatert kl. 20.30) En nesten helt ny Mercedes av det dyrere slaget havnet i formiddag i Drammenselva like nedenfor Loe Bruk i Hokksund. Bilen sto parkert, men skled på det isen fra parkeringsplassen og over gangveien før den traff elvebredden.
Annonse

Det var ved ni-tiden i formiddag at en Mercedes av det dyrere slaget havnet i elva. Den sto parkert – delvis på en islagt plass og delvis på tørr asfalt. Det er derfor et lite mysterium hvordan bilen kunne begynne å skli ned en liten skråning før den seilte over gangveien og ned i elva.

Bilberger ble tilkalt etter at hendelsen ble oppdaget. Eieren var på jobb i lokalene like ved, men skal ikke ha hørt eller sett noe da bilen seilte nedover mot elva. Det var heller ingen i bilen da dette skjedde.

Annonse

Dette er en stor og dyr bil som forsikringsselskapet vil ha berget på best mulig måte. Det betyr at en stor mobilkran må rekvireres for å få bilen trygt på land igjen.

Bilen står kun med bakhjulene i vann og det er neppe store vannskader. Men den har rullet over røtter og noen steiner på sin vei ned, slik at det er uvisst hvor store skadene er under bilen.

Det jobbes fortsatt på stedet med å organisere berging med en stor mobilkran.

Det skal ikke være fare for forurensning til Drammenselva.

Folk fra bergingsselskapet er på plass sammen med representant for eieren for å se hva som må til for å få bilen opp igjen.
Kommunen kom med traktor og strødde skikkelig. Men det var altså litt for sent til å ha noen innvirkning på bilen som seilte over den såpeglatte gangveien.
Det måtte en solid mobilkran til for å få bilen opp fra elven. (Foto: Jonny Smeland)
Med solide stropper og sprederør som brukes til å løfte båter, ble bilen heist på land uten ytterligere ødeleggelser. (Foto: Jonny Smeland)
Del:
Annonse