23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Cristina Vinaja Hardangen er opprinnelig fra Darbu, men bor og jobber nå i Oslo. Hun har en fortid blant annet i Hokksund Byteater Jr. (Foto: Privat)

Eikværinger til Hollywood i prestisjetung WCOPA-konkurranse

Eikværingene Cristina Hardangen fra Darbu og Kevin Johnsen fra Mjøndalen skal begge delta i den prestisjetunge World Championships of Performing Arts (WCOPA) i Hollywood til sommeren.
Annonse

Cristina, som er fra Darbu, men som nå bor i Oslo, jobber som musikalartist. Jeg kommer opprinnelig fra Darbu i Øvre Eiker, men er bosatt i Oslo. Hun har blitt plukket ut til å representere Norge i en internasjonal konkurranse.

– Jeg er utdannet skuespiller og musikalartist fra Bårdar Akademiet og Bårdar International. Har tidligere gått teater på Romerike Folkehøgskole og gikk dramalinja på St. Hallvard Videregående, forteller hun til Eikernytt.no.

Annonse

Nå jobber hun frilans innenfor alt av utøvende kunst; teater, sang, dans og foran kamera som skuespiller. Cristina har opptrådd på scener som Chat Noir, Salt Art & Music, Karpedammen og Det Norske Teatret.

– Jeg har vært heldig og fått jobbe med dyktige folk i bransjen slik som Svein Sturla Hungnes, Johan Osuldsen, Jostein Kirkeby-Garstad, Renate Stridh, Aksel-Otto Bull og Jeff Pedersen, sier hun.

På scenen har hun blant annet spilt Askepott i Into the Woods, Shelley i Bat Boy-musikalen og Christmas Eve i Avenue Q. Hun har ellers vært med i kortfilmer, spillefilmer, TV-opptredener og diverse reklamekampanjer. Hun gjør også en del sang- og danseoppdrag.

Cristina var også med på å starte opp et teaterensemble vinteren 2020 kalt Apropos Teater, og i fjor sommer satte de opp forestillingen «Apropos Den Spanske Flue», der hun spilte rollen som Betty.

Hokksund Byteater Jr.
– Jeg har også spilt en del forestillinger sammen med Hokksund Byteater Jr. der jeg medvirket som koreograf og skuespiller. Var med i forestillingene Hakkebakkeskogen, Reisen til Julestjernen, Jungelboka og Spooki. Var også med i oppsetningene Grease, Hair og Fame satt opp av Øvre Eiker Kulturråd, forteller hun.

– Jeg har ellers en del kompetanse i scenekamp og har trent Taekwondo hos Chon-Ji Taekwondo Academy Hokksund i mange år.

I likhet med Kevin har Cristina måttet starte en spleis for å få råd til å reise over og delta. Foreløpig er det bare kommet inn 5.350 av et mål på 30.000 kroner.

Kevin Johnsen fra Mjøndalen er plukket ut til å representere Norge i WCOPA til sommeren. (Foto: Jörg Wiesner)

Har startet Spleis
– Jeg har vært så heldig å bli valgt ut til å være en av tre vokalister som kan representere Norge i World Championship of Performing Arts i Hollywood 2022, også kalt OL i scenekunst, forteller Kevin Johnsen på facebooksiden sin.

WCOPA er en stor konkurranse med over 60 land som deltar, men det er også en showcase for store folk i bransjen. Dommere og kjente ikoner som Liza Minelli, Romeo Johnson, og Kenya Clay, som enten er stjerner selv, eller som har jobbet tett med stjerner som Michael Jackson, Ariana Grande mede flere.

– Jeg har alltid vært utrolig glad i å stå på en scene og fortelle historier. Enten gjennom rein musikk eller som skuespiller og musikalartist. Jeg mener den største gaven du kan gi noen er en god opplevelse, et nytt perspektiv på deler av livet du ikke hadde tenkt på før, sier han.

Han vektlegger også eller en dypere forståelse for deg selv og andre, og alt dette kan han gi gjennom musikk og scenekunst.

– Jeg har lyst til å utvikle meg mye mer på dette området, og kanskje kunne gjøre en karriere ut av det, og håper at deltakelse i WCOPA kan hjelpe meg litt nærmere det målet, sier Kevin.

Men han trenger penger for å delta og har til nå samlet inn 24.500 av de 30.000 han har bedt om. Pengene som blir samlet inn går direkte til å betale deltakeravgiften til WCOPA og reise og opphold til og i Hollywood.

– Tusen takk for all støtte som blir gitt, jeg setter så enormt stor pris på det, sier han.

Litt om konkurransen:
WCOPA (World Championships of Performing Arts) er OL for scenekunstnere. Den tar sted i Disneyland Anaheim i Los Angeles og varer i ni dager. Det er ca. 1.600 talenter fra 60 forskjellige land som deltar i kategoriene vokal, skuespill, dans, modell, instrumenter, sanggrupper, dansegrupper og varierte artister. Du kan vinne medaljer, stipender og bli tildelt modell/platekontrakt.

Del:
Annonse