21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Styret i Hokksund Pensjonistforening. F.v. Toril Sørhusbakken, Knut O. Wike, Berit A. Ferguson, Liv Dahl Haugen, Liv S. Andersen, Terje Askim og Aase Marie Askim.

Pensjonistene stilte opp i hopetall – «sulteforet» på skravling og kaffe

Etter to år med pandemi og minimalt med sosiale aktiviteter, er også pensjonistene i Hokksund Pensjonistforening rimelig «sulteforet» på kontakt med andre likesinnede. Men i går kunne ca. 120 av dem samles i festsalen på rådhuset i Hokksund.
Annonse

Mange har lidd seg gjennom de to siste årene med restriksjoner og frykt for koronasmitte. Og mange er blitt syke den siste tiden, men takket være god vaksinedekning, har de fleste kommet seg gjennom koronaen uten for store plager.

Tirsdag kveld var de derfor samlet til møte i Hokksund Pensjonistforening – et etterlengtet møte med skravling, matservering, kaffe og kaker. Men før det var det litt nyttig informasjon om allidrett for eldre og fallteknikk – noe Tormod Brenden i VIF tok seg av. De har nemlig etablert et godt tilbud til seniorer på dette området.

Annonse

I tillegg var det underholdning med Øyvind Larsen og Øyvind Bøen fra Hokksund Mannskor.

Stor oppslutning
Vanligvis er det mellom 80 og 100 personer som stiller opp på møtene som holdes hver andre tirsdag i måneden i festsalen på rådhuset. Men i går var det 120 som møtte opp. Det viser litt av behovet for sosial omgang og savnet etter to år med restriksjoner.

– Vi samles for å ha det hyggelig sammen, men også for å få viktig informasjon ut til oss pensjonister. Eksempelvis dagens foredrag om fallteknikker og allidrett. Vi har også hatt foredrag fra en advokat om fremtidsfullmakt som er viktig for mange eldre som trenger hjelp til blant annet det økonomiske, sier leder i foreningen, Berit Arnesen Ferguson.

For fire år siden var det litt laber aktivitet i foreningen og stadig færre på møtene, men de siste årene har dette tatt seg opp. Og nå som samfunnet er åpnet opp igjen for fullt, regner foreningen med at enda flere kommer på møtene og på aktivitetene de har planlagt framover.

Øyvind Larsen fra Hokksund Mannskor sang og underholdt.

– Det er viktig med slike samlinger. Mange er enslige og har et begrenset kontaktnett. Spesielt mannfolk sitter mye hjemme, og her er det nok av damer som vil prate, sier Ferguson, som legger til at de har plass til flere medlemmer. I dag teller foreningen 450.

Hun ønsker seg et større lokale slik at de kan samle enda flere, men det er det få av i Øvre Eiker. På ønskelista står også flere litt yngre medlemmer. Gjennomsnittsalderen er nemlig på 78 år og hun mener det ikke hadde skadet å få inn noen «ungdommer».

– Det er også et savn at vi ikke har noen skikkelige møteplasser på dagtid. På Arbeidern er det tilbud og de gjør en kjempejobb, men ellers er vi henvist til lokale kafeer, sier hun.

Mye frivillig innsats
Vi skulle tro at det var nok av frivillige i en slik forening som Hokksund Pensjonistforening. Og det er det for så vidt, men her som ellers – det er liten «gjeng» som holder hjulene i gang. Det gjelder ikke minst kaffegruppa som sørger for servering av mat, kaffe og kaker på hvert møte. I tillegg tar de jobben med å rydde etter seg.

Også styret er basert på frivillig dugnad og Berit Arnesen Ferguson regner ikke med at det blir kampvotering rundt hennes lederverv ved neste korsvei.

Kaffegjengen har den viktigste oppgaven på slik møter. F.v. Else G. Hermansen, Inger Østerhaug, Sigrun Sundal, Marit Tolo, Kristin Olsen og Bjørg Skar.
Del:
Annonse