28. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Spiller nr. 18 – Linn-Cecilie Solberg kommer gjennom Haslum-forsvaret og setter ett av sine tre mål.

HIL-damer kjempet seg til seier etter jevn og spennende kamp

(Oppdatert 17.03.22) Å spille mot et antatt dårligere lag som ligger en del hakk under deg på tabellen, kan være en utfordring. Det fikk HILs damelag i andre divisjon erfare onsdag kveld da de møtte Haslum Bærum Damer 2. Etter ha ligget under halvveis i kampen, greide de å hente seg inn og vinne til slutt.
Annonse

«Du vinner ikke kamper ved å gå over banen», var det en av tilskuerne som sa til Eikernytt.no under kampens gang. Og uttalelsen stemte godt på flere av spillerne til Hokksund denne kvelden. Men det ble likevel en jevn og spennende kamp – i hvert fall etter pausen, hvor Haslum-laget ledet med to mål. Det var tydelig at spillerne hadde fått klare beskjeder i garderoben.

Haslum ble reddet fra et enda større tap takket være en meget god målvakt som reddet det mange ville kalle 100-prosents sjanser for HIL-damene. Men målvakten tok det este i perioder. Også HILs målvakt hadde mange gode redninger, men er best på «lavtflygende baller».

Annonse

Så våknet Siren Landsverk Hals og ladet «kanonen» fra både ni og 10 meter. Hun kunne notere seg for hele ni mål da dommerne blåste av kampen. Men hun avgjorde ikke kampen alene. Ingvild Stensrud og Linn Kristin Tandberg scoret nemlig fem hver og var med på å avgjøre denne slitekampen.

Det var også i denne kampen en del personlige feil som det kalles. Men det er ikke ofte vi ser avblåsninger for dobbeltstuss og skritt og heller ikke feil straffekast slik vi gjort i denne kampen.

I andre omgang lå HILs damer hakket foran det meste av tiden drevet fram av en stor heiagjeng på tribunen. Men da det gjensto 10 minutter av kampen sto det 22 – 22 på tavla og spenningen tok seg opp.

Haslum fikk en 2-minutter mot seg da det gjenstå tre minutter og HIL brukte overtallet godt med to mål i pluss. Men like etter fikk HIL en spiller utvist og måtte spille med seks på banen de to siste minuttene. Likevel greide de å øke ledelsen og sluttresultatet ble 28 – 25.

Hokksund ligger fortsatt på en 4. plass på tabellen med 18 poeng. Haslum Bærum Damer 2 ligger på 9. plass med 12 poeng. Hokksund har én kamp mindre spilt og skulle ha møtt Runar førstkommende lørdag, men denne kampen er utsatt. Onsdag 23. mars er det Sandefjord som kommer på besøk, men denne kampen er flyttet til Kongsberghallen og begge disse kampene, blir spennende selv om begge lagene ligger under Hokksund på tabellen.