25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var harde kamper og kraftige smell som fikk publikum til å hoppe i stolene. Men gøy var det.

Stående applaus for Peter Pan-oppsetning i Folkets Hus

Publikum satt og klappet – de trampet i gulvet og de reiste seg mens applausen ingen ende ville ta. Fiskum Barne- og Ungdomsteater høstet mange lovord fra så vel varaordfører som fra teaterlaget i kommunen og ikke minst publikum. Peter Pan – gutten som ikke ville bli voksen slo helt klart an.
Annonse

Men det er ikke bare Peter Pan som ikke ønsker å bli voksen. Det samme kan sies om Petter Anthon Næss som har skrevet denne spesialversjonen av eventyret om Peter Pan, Tingeling og alle de andre rollene. Han har lekt seg gjennom temaet og lagt til bruddstykker fra flere andre eventyrfortellinger. Det er også mye sang og musikk som enten er komponert for anledningen eller fra andre populære stykker og artister.

De 34 skuespillerne har virkelig jobbet intenst de siste ukene. Her er det utrolig mye tekst å terpe på, sangtekster å lære og ikke minst hva de skal gjøre til enhver tid på scenen. Det meste gikk på skinner under fredagens premiere selv om det var behov for litt sufflering og et par tekniske hikk-up.

Annonse

Det er også klart at mange foreldre har lagt ned en solid innsats i årets oppsetning. Mye kostymer, rigging av scene og ikke minst kulisser har tatt mye tid. Scenedoktor Adam Levine og dansekoreograf Gry Nygård Fredriksen har også lagt ned mye arbeid sammen med instruktør og kapellmester Petter Anthon Næss.

Fullsatt sal
Fredagen premiere var utsolgt og det er sjelden vare i disse dager hvor folk ikke helt har skjønt at samfunnet har åpnet opp igjen. Det er fortsatt mulig å skaffe seg billett til de neste forestillingene lørdag og søndag hvor det kjøres to forestillinger hver dag i Folkets Hus i Vestfossen.

Men dette blir tøffe dager for alle medvirkende. Inkludert pause nærmet forestillingen seg tre timer. Men da var blomsteroverrekkelse og taler tatt med i beregningen.

Fikk gavesjekk
Lions Club Øvre Eiker overrasket Fiskum Barne- og Ungdomsteater med en sjekk på hele 20.000 kroner. De kommer godt med i en tid hvor kulturlivet har vært sulteforet i to år. Det var Bjørn Wennberg og Gunvor Johnsen som sto for overrekkelsen.

Her ser du noen bilder fra fredagens premiere.

Petter Anthon Næss er både instruktør og kapellmester.
Tone Svenskerud har vært leder av Fiskum Barne- og Ungdomsteater i en årrekke. Her blir hun hedret for innsatsen av varaordfører Bente Skårdal Kleven.
Bjørn Wennberg og Gunvor Johnsen overrakte gavesjekken på 20.000 kroner til Jill Andersen.
Del:
Annonse