22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

MISNØYEN BRER SEG: Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen fra Vestfossen er blant profilene i Senterpartiet som mener at regjeringen nå må ta grep om galopperende drivstoffpriser. (Arkivfoto: Alexander Jansen / Drm24)

Talte Vedum midt imot: – Drivstoffavgiftene må kuttes

Meningsmålingene er i fritt fall for Senterpartiet som følge av skyhøye drivstoffpriser. Nå øker også presset mot partiledelsen om å gjøre noe.
Annonse

– Hvorfor opplever vi sviktende tillit til Senterpartiet, spurte partiveteran og stortingsrepresentant fra Buskerud, Per Olaf Lundteigen på landsstyremøtet mandag, skriver DRM24.

Lundteigen etterlyste handlekraft, og ga klar beskjed til partiledelsen og Trygve Slagsvold Vedum:

Annonse

– Vi må få en kriseløsning hvor vi skriver ned strømprisen for alle til 50 øre per kilowattime, og vi må kutte avgiftene på bensin og diesel. Vise at vi handler, tordnet Lundteigen.

Flere tok til orde for at det nivået vi har nå, ikke er holdbart. Partileder og finansminister Trygve Slagsvold ville fortsatt ikke love at regjeringen tar grep, til tross for partiets regjeringsultimatum på 20 kroner før valget. Over halvparten av drivstoffprisene er avgifter.

– Alle må stå i krisa. Det er krig og det er krise. Nå er det ekstremtilstander, sier Vedum til NRK.

– Det har variert fra 16 til 27 kroner med samme avgiftsnivå. Så vil jo vi når vi kommer til revidert nasjonalbudsjett og statsbudsjettet vurdere hvordan situasjonen er da, sier Vedum.

Del:
Annonse