23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Teaterskolen er et tilbud til barn og unge fra 9 til 12 år som ønsker å utvikle kunnskap og ferdigheter innen scenekunst i et sosialt og kreativt miljø. Til helgen spilles det på Eknes. (Foto: Privat)

Teaterskole setter opp Alice i Eventyrland på Eknes

Førstkommende helt kan du få oppleve det som kanskje er de kommende skuespillerne fra tidligere Nedre Eiker i oppsetningen av Alice i Eventyrland. Det skjer på Eknes Ungdomsskole.
Annonse

Det er Teaterskolen til Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater som har denne oppsetningen. 23 barn i alderen ni til 12 år er med under ledelse av instruktør Ole Jørgen Shulsrud-Hansen og Anders Myrland Pedersen, som begge er veteraner i NEBUT.

Forestillingen spilles med to grupper unge talenter. Det skjer altså lørdag 2. april og søndag 3. april klokken 12 og 16 begge dager. Billetter kan kjøpes på forhånd elektronisk eller i døra.

Annonse

Lange tradisjoner
Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater har siden oppstarten i 2004 vokst fra å være et foreldredrevet teater med bare 15 aktører, til å være en ledende aktør i teatermiljøet i nærområdet. De har de siste årene satt opp store musikaler som Annie Jr, Skjønnheten og Udyret Jr, Jungelboken, Løvenes Konge, Peter Pan, Robin Hood og Pocahontas hvor det har vært over 100 aktører på scenen.

Med Teaterskolen ønsker de å ivareta røttene, da det nettopp var i et lite forsamlingsrom på Eknes ungdomsskole det hele startet.

Kunstnerisk ansvarlig for skolen er Robert Piros. Han er også kunstnerisk ansvarlig for Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater.

– Teater er en kollektiv kunstform. Alle barn er like viktige i gruppen. Vi vil at Teaterskolen skal være et «fristed» for barna i forhold til prestasjonspress. Her kan de leke, utvikle seg, og lære om teater. Som elev på Teaterskolen vil du lære om kroppsbeherskelse, stemmebruk, konsentrasjon, tekstanalyse, improvisasjon, kostymer, scenografi og sminke. Spilleglede, samarbeid og trygghet for den enkelte, er viktige stikkord for hvordan vi arbeider, skriver de på sine hjemmesider.

NEBUT ønsker at foreldre er delaktige og for å lykkes er det viktig at alle deltar i forbindelse med dugnader og sosiale tilstelninger. De voksne deltar sammen med barna under øvingshelger før forestillinger som normalt er to ganger i året – en ved årsskiftet for Teaterskolen og hovedoppsetningen på våren hvor Teaterskolen kan bli bedt om å delta. Det er også en avslutningshelg etter forestillingene hvor hele familien inkluderes og oppfordres til å delta. Engasjement og et sosialt fellesskap skaper trygghet for alle.

Del:
Annonse