23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det ble en 10. plass totalt i VM i superenduro for Per Kristian Svensrud. (Foto: Privat)

10. plass sammenlagt for PK i årets VM i Super Enduro

Da var VM i superenduro over for i år. Det har vært en berg og dalbane med mye opp og nedturer for Hokksund-gutten Per Kristian Svensrud.
Annonse

Sesongen startet 4. desember i Polen og ble avsluttet den 20. mars i Tyskland. Serien bestod av fem runder dette året. Det ble kjørt i Polen, Budapest, Israel og to ganger i Tyskland. Serien blir kjørt innendørs med snitt på ca. 15.000 tilskuere.

Lørdag 19. mars var den nest siste runden av årets mesterskap, og der klarte Per Kristian å kvalifisere seg inn til en 9. plass totalt. Det ble en 9. plass i heat én, en 13. plass i heat to og en åttende plass i heat tre.

Annonse

– Jeg fant en fin flyt på finalene og var flere ganger helt oppe på femte og sjette plass, men gjorde noen feil og datt tilbake i feltet igjen. I finalene har vi seks minutter pluss én runde så tiden går veldig fort, og det gjelder å ikke gjøre noen feil, sier PK.

– Søndag 20. kvalet jeg inn til en 8. plass. Jeg fant ikke helt den riktige følelsen under finalene så det ble. En 10. plass i heat én – en 11. plass i heat to og en 11. plass i heat tre.

I heat to ledet PK inntil han gjorde en feil som resulterte at han knuste eksosanlegget og falt langt tilbake på lista igjen.

VM-runde nummer to gikk i Budapest 5. februar. Den måtte PK dessverre stå over på grunn av korona. Han gjorde mye for å ikke få korona før den runden, men det er ikke alltid ting går som det skal..

– Sammenlagt ble det en 10. plass totalt i VM-serien i år. Det er mitt beste resultat og noe jeg er veldig godt fornøyd med. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med årets sesong i superenduro. Nå blir det hjem og få vasket sykler og klær, og så er det pån igjen med både norske og internasjonale løp, sier han.

– Jeg satser for fullt mot VM i superenduro i 2022/2023-sesongen også. Da blir serien utvidet til syv runder. Seks runder går i Europa og én i Asia.

Del:
Annonse