29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Statens vegvesen holder jevnlig beredskapsøvelser i tunneler på riksveinettet. 6. april står Strømsåstunnelen for tur. (Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)

Stenger E134 – skal ha beredskapsøvelse i Strømsåstunnelen

Strømsåstunnelen på E134 i Drammen blir stengt onsdag 6. april mellom kl. 09 og 14. Nødetatene skal øve og bli bedre rustet til å håndtere hendelser i tunnelen. Det betyr mye trafikk på Fv. 283 og et aldri så lite kaos gjennom Drammen.
Annonse

– Øvelsen foregår inne i tunnelen, men det kan være en del kjøretøy med blålys i portalområdene i hver ende. Vi oppfordrer trafikantene til å kjøre rolig og følge med på omkjøringsskiltene i Mjøndalen og Drammen, sier praktisk tunnelforvalter og brannvernleder, Hanne Løver Thon i Statens vegvesen.

Øvelse gjør mester
Statens vegvesen holder jevnlig beredskapsøvelser i riksveitunneler sammen med nødetatene. Dette er det krav om. Hovedformålet med slike øvelser er å holde nødetatene oppdatert på den aktuelle tunnelen og sikkerhetsutstyret i den, trene samhandling og kommunikasjon, og øve ferdigheter og innsats.

Annonse

I Strømsåstunnelen denne gangen er det en såkalt fullskalaøvelse. Det betyr at øvelsen foregår inne i tunnelen der det spilles ut et planlagt scenario. I dette tilfellet er det en trafikkulykke med flere skadde personer.

– Ved slike øvelser blir nødetatene bedre rustet til å håndtere en reell hendelse i tunnelen på en effektiv og trygg måte, sier Hanne Løver Thon i vegvesenet.

Deltakerne
Med på øvelsen i Strømsåstunnelen 6. april, som Statens vegvesen arrangerer i samarbeid med Viken fylkeskommune, er: Drammensregionens Brannvesen IKS, Prehospitale tjenester Vestre Viken, Sør-Øst politidistrikt, 113-sentralen, Vegtrafikksentralen sør, Sør-Øst 110 og driftsentreprenør.

Del:
Annonse