17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jørun Bøgeberg og Tove Bøygard kan du høre på biblioteket førstkommende torsdag.

Bøygard & Bøgeberg til Tussmørk-konsert på biblioteket

Førstkommende torsdag gjester Tove Bøygard Bibliotekscenen i Hokksund sammen med Jørun Bøgeberg. Det er klart for Tussmørk torsdag.
Annonse

Tove Bøygard fra Ål i Hallingdal er en sanger og låtskriver med en sterk tilstedeværelse og formidlingsevne, bevæpnet med bunnsolide tekster på hallingdialekt. Hun har gitt ut åtte plater, tre med søster Anita under artistnavnet «Bøygard», én med hallingpønkbandet «PearlyCatz» og fire soloplater.

Platene har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Musikalsk beveger hun seg i landskapet country, bluegrass, folk og viser, med en god fot i rockens energi. Hun ble Spellemannsnominert i 2014 med duoen «Bøygard», for albumet «Blågras på Skrindo», produsert av Jonas Fjeld.

Annonse

Bøgeberg er en allsidig herremann bevæpnet med seks-strengs bass. Jørun er en vandringsmann langs den musikalske landevei som gjennom tre 10-år har foredratt musikk rundt i kroker og kriker av land og utland.

Her har det gått i hard rock via blues & rythm, pop, folk og viser til country & western, og som session-musiker for svært mange av de mer kjente artistene i Norge. Vi kan nevne blant annet A-ha, Jørn Hoel, Lynni Treekrem, Tom Russel, Jahn Teigen, Rene Andersen, The Heavy Gentlemen, Anne Grethe Preus, Claudia Scott med flere.

I tillegg til at han har musisert på hundretalls utgivelser med store artister har han gitt ut fire solo-album og ett album med sin trio Henhouse. Han er en stilskaper på sin særegne seks-strengs bass og trakterer en rekke andre medbringende og uvanlige strengeinstrumenter.

Øvre Eiker bibliotek 7. april kl. 19.30. Inngang kr. 249,-.

Del:
Annonse