16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bane Nor skal gjøre omfattende arbeider også denne påsken og derfor stenges flere baner for kjøring gjennom påskeuka. (Illustrasjon: Øystein Grue)

Stenger og vedlikeholder jernbanestrekninger gjennom påsken

Har du planer om å ta toget fra Eiker-bygdene denne påsken, kan du glemme det like godt med en gang.
Annonse

Bane NOR bruker nemlig påsken til å gjøre viktig vedlikeholds- og nybyggingsarbeid på blant annet Askerbanen og Drammenbanen. Det betyr alternativ transport og endrete reisemønstre. 

Her er det stengt for togtrafikk
Fra Oslo S mot Drammen

Annonse

Fra 9. april til og med 13. april:

Asker-Drammen-Mjøndalen-Sande. Togene kjører mellom Oslo S og Asker.

Fra 14. april til 18. april kl. 06:

Oslo S – Asker – Spikkestad – Drammen – Mjøndalen – Sande.

Viktig om reisemåter:
Denne påsken er det noen nye løsninger for alternativ transport. Det er også viktig å være klar over at arbeidene endrer seg underveis. Og at arbeidene påvirker alle tog og togoperatører som kjører der det er stengt.

• Det er bytte mellom buss og tog i Sande og ikke i Tønsberg som tidligere. Bakgrunnen for dette er at Sande stasjon er bedre tilpasset det antall busser som er nødvendig, samt annen trafikk i området.

• I Asker er det en ny løsning for oppstilling av bussene og kundene henvises til disse for riktig buss.

• Vi kjører ikke alternativ transport til/fra Nationaltheatret stasjon, men henviser til togene som kjører på L1 og L13, samt til Ruter sitt tilbud.

• Bergensbanen kjører via Roa (Gjøvikbanen) til Hønefoss. Reisende fra Drammen, Vikersund og Hokksund får buss til/fra Hønefoss. Reisende fra Sandvika og Asker bes sjekke detaljer i appen eller på vy.no da løsning for alternativ reise endrer seg gjennom avviket.

• Fra 14. april kjører de fleste bussene til og fra Tollbugata, som er rundt fem minutter å gå fra Oslo S. Bussene som kjører for Vestfoldbanen (R11 til Skien) går i denne perioden fra spor 19 på Oslo S.

Det er også arbeid på Østfoldbanen fra 14. april til og med 17. april. Vi kjører alternativ transport for reisende på Østfoldbanen. Siden det også er arbeid på jernbanen i Sverige, kjører vi ikke tog til Gøteborg, men viser til Vy Bus4You sitt ordinære tilbud mellom Oslo og Gøteborg. Vi setter ikke opp alternativ transport for togstasjonene mellom Halden og Gøteborg, men viser til andre ordinære kollektivtilbud. 

Generelle reiseråd 
• Bussene kan få andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid.

• Beregn ekstra tid til bytte mellom buss og tog, og ta høyde for at reisen kan ta lengre tid (antatt 30–60 minutter) enn det toget normalt bruker. 

• Det er helligdagsruter.

• Kjøp billett før du går om bord i buss og tog og vis den frem uoppfordret.

• Sjekk Vy-appen før du skal reise. Søk fra togstasjon til togstasjon for å se hvilken alternativ transport vi tilbyr.

Del:
Annonse