25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Påsken betyr ekstra fridager og kan gjerne kombineres med ekstra hygge og gode saker med på tur. (Illustrasjon)

Påskeferietips fra DNT Drammen og Omegn

Påsken står for døren og med den en del fine fridager som kan fylles med aktivitet sammen med familie og venner - gjerne utendørs. DNT Drammen og Omegn gir deg her en del tips om hva du kan gjøre uten at det nødvendigvis koster mye penger.
Annonse

Påske for mange er ensbetydende med fjell og snø, men den kan like gjerne bety vår og barmark. For noen betyr den også sjø og saltvann. Uansett hvor du skal er dette en fin tid til å nyte late dager utendørs.

Her er noen tips til hva vi synes kan være hyggelig:

Annonse

Rusle en tur i vårskogen på fuglesangjakt
Nå våkner det til liv i skogen. Vi anbefaler en tur i løvskog for å lytte til fuglenes livlige vårsang. Det er som å være i et fuglehus i en dyrepark. Uendelig med forskjellige toner triller ut. Kanskje kjenner dere igjen sangen til noen fugler? Velg ut et par-tre lett gjenkjennelige, før dere drar av gårde på tur.

Følg en kyststi og ta en dag på stranden
Nå er det barmark mange steder, og den flotte kyststien ligger tilgjengelig langs store deler av kysten i den sørøstlige delen av landet. Langs Hurumlandet og ytterst på Svelvikodden går stien forbi utrolig mange flotte strender. Ta med deilig lunsj, piknikteppe, bøtter og spann, og gå på oppdagelsesferd i vannkanten sammen med ungene.

Ta en overnatting på en av våre hytter
Vi har 21 hytter som venter på besøk av dere. Det er alt fra bynære hytter hvor det tar 10 minutter å gå til, til de som ligger noen timers skitur inne på Hardangervidda eller oppe på en fjelltopp.

De aller fleste av våre hytter er ubetjente, hvor du må ta med mat selv. Men på Hardangervidda har vi to hytter som er betjent i påska. Der kan du kan få oppreid seng og servert alle nødvendige måltider. Det er fremdeles ledig kapasitet.

Her finner du oversikt over hyttene våre.

Ta en dagstur til en av våre hytter
Som nevnt har vi flere bynære hytter, hvor det ikke er langt å gå til og hvor det er veldig koselig å ta en dagstur til.

Har du fått med deg at vi forrige uke åpnet vår nyeste hytte, Damslett?

Den ligger ved Nerdammen i Finnemarka, og det er bare én kilopmeter fra p-plass til hytta.

Nyt påskebuffet på Eiksetra
Vår betjente hytte Eiksetra ved Garsjø i Lier holder åpent lørdag og søndag, og lørdag disker Kari opp med nydelig mat på påskebuffet. Og om været er godt, blir det mulighet for å kose seg på både tunet og verandaen. Det blir enkle aktiviteter på tunet for barn. Bestill gjerne bord i forkant, på tlf. 988 81 252.

Gå på byvandring og spis årets første is
Gå på bli-kjent-tur i sentrum en soldag, kjøp en is og nyt dagen i en park – gjerne hvor ungene kan leke i trærne eller i lekeapparater.

Sykkeltur
Har du ikke hentet frem sykkelen fra kjelleren enda, finn tid for det i påsken. Ta med barna på vårrengjøringen av sykkelen, og la de få kjenne på den gode følelsen av å sykle av gårde på sykkelen de har fikset selv.

Ha rebusløp og påskejakt
Dette kan dere arrangere akkurat der dere selv ønsker det. I hagen, på fjellet, i skogen, ved sjøen eller innendørs om været blir skikkelig guffent. Lag et morsomt rebusløp med flere poster, som til slutt leder frem til en stor, deilig påskepremie. Ha gjerne lag som konkurrerer mot hverandre om å finne premien først, men alle deler potten til slutt.

Spill- og quizkveld
Dette hører enhver påske til. Finn et brettspill eller spill sammen digitalt. Quiz kan du lage selv, om familien, om dyrene i skogen, om norske byer, om tegneserier m.m. Eller så finner du mange ferdige quizer på nett.

Påsken har tid for både avslapning og aktivitet. Fyll dagene med enkle, gode opplevelser.

Av og til kan det være nok å dele et glass saft i solveggen.

God påske, uansett hvor dere er eller hva dere gjør.

Det skal ofte ikke så mye til før du får en fin og hyggelig tur sammen med barna. (Foto: Marius Dalseg Sætre)
Del:
Annonse