24. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra åpningen av den nye hytta på Damslett. (Foto: Privat)

Innviet ny DNT-hytte med skikkelig åpningsfest

Med godt oppmøte ble DNT Drammen og Omegns nyeste hytte på Damslett behørig åpnet 5. april.
Annonse

Rundt 50 turglade gjester, frivillige, turledere og ansatte trosset den sure vinden, og kom til Damslett for å være med og feire åpningen av DNTs nyeste hytte i Drammen.

Som seg hør og bør var det både taler og snorklipping. Styreleder Linda Verde åpnet med å fortelle litt om prosessen rundt Damslett og nevne alle som har bidratt til å få i stand dette. Deretter holdt generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, en motiverende og morsom tale, før han overrakte hytta ved Linda og DNT Ung Drammen sin styreleder, Alisha Javid, en liten gave.

Annonse

Så var det tid for å klippe snor og høytidelig åpne hytta. Dag Terje hadde fått æren, sammen med Linda og Alisha. Etter snorklippingen fikk Amalie Fjellsøy, også fra styret i DNT Ung Drammen, si noen ord på vegne av dem. Til slutt overrakte Ivar Pettersen en hilsen fra Drammen kommune, og skjenket hytta en flott gave i form av en øks.

Hytte med tanke på ungdommen, men for alle
At DNT Ung var med på åpningen er fordi Damslett er bygget spesielt med tanke på ungdommen. Ung-gruppa hos DNT har vært med i planlegging og bidratt med praktiske oppgaver helt fra starten av prosjektet.

De har tegnet den i samarbeid med arkitekt, og vært med på alt fra rivning av den gamle hytta til beising innendørs når den nye var ferdig.

I den nye hytta vil det bli rom for de unge å samles til god mat og hygge rundt spisebordene, sove i hengekøyer eller ta en klatreøkt i buldreveggen som skal komme på taket og baksiden av hytta.

Hytta vil allikevel være tilgjengelig for alle medlemmer. Den er låst med DNT-nøkkel, og det er mulig å forhåndsbestille sengeplass om du ønsker det.

God og stor støtte
For å få i havn et slik prosjekt, er foreningen helt avhengig av god hjelp fra flere. Først av alt bør alle de frivillige som har stilt opp nevnes og takkes. De har bidratt med alt fra tegning av hytta til innredning og maling. Uten dem, hadde vi ikke fått til dette, skriver DNT Dramen og Omegn på sine nettsider.

I tillegg har de fått mye støtte i form av midler og gaver, noe de er veldig takknemlig for. Bidragsytere til denne hytta har vært Sparebankstiftelsen DNB, Kulturdep. med spillemidler, Olav Thons DNT-fond, Ikea nabofond, E. Bjørnstads stiftelse, Statskog, Rotary Drammen, Norpeis, Scanox og CK Interiør.

FAKTA Damslett
– Nybygd hytte, fantastisk beliggende ved Nerdammen sør i Finnemarka.
– Hytta har to soverom med til sammen seks soveplasser. I tillegg er det stue med kjøkkenkrok og peis.
– Det er lov å ha med hund hit, men den kan kun oppholde seg i bur på et soverom.
– Hytta er ubetjent og låst med DNT-nøkkel.
– Du kan forhåndsbestille sengeplass.

Del: