23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jeanette Christensen sammen med barn og barnebarn på uteområdet til Mjøndalen skole. Det var her datteren fikk skadet øyet og barnebarnet ble kastet piss på.

Mor sjokkert over guttegjengs oppførsel i Mjøndalen – kastet piss på jente

Ei jente ble kastet piss på – en annen fikk en refleks kastet i øye slike at hun måtte på legevakten med rift på hornhinnen. I tillegg ble de kalt homser og lesber av en guttegjeng inne på skolegården til Mjøndalen skole. Moren og bestemoren til ungene er sjokkert over oppførselen.
Annonse

Det var mandag kveld at tre jenter og én gutt i samme familie oppholdt seg på den store lekeplassen ved Mjøndalen skole. To av dem var på besøk hos bestemor, men det ble et besøk med bismak.

For en gjeng gutter – trolig åtte stykker av dem i alderen 12 til 14 år – dukket opp og yppet til bråk. Først ville de vite om de fire støttet Ukraina, noe de fikk et bekreftende svar på. Men så ville de vite om de støttet LGBTQ+ (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queer). Også dette svarte de fire ungdommene på. Det likte ikke guttegjengen, som består av både etnisk norske og noen med utenlandsk bakgrunn.

Annonse

De lagde brekningslyder, slengte stygge bemerkninger om at alle homofile burde brennes på bål og bli tatt livet av. I tillegg ble de fire kastet stein på, én fikk kastet urin på seg og yngste datteren til Jeanette Christensen fikk kastet en refleks mot seg som traff selve øyet.

Hun endte opp på legevakta med en solid rift i hornhinnen og måtte gå med en øyelapp for å la skaden hele som mye som mulig.

Og ikke nok med det – guttegjengen har i ettertid sendt meldinger på Snap om at jenta har sladret og vært på legevakta bare for å få oppmerksomhet. Hendelsen ble også filmet, men det er ukjent om denne filmen er delt på nettet.

Pernille fikk en stor rift i øyet og måtte gå med øyelapp i flere dager, men er nå bedre.
(Foto: Privat)

Sjokkert mamma og bestemor
Jeanette Christiansen bor sammen med sine to barn i Mjøndalen og har aldri opplevd noe slikt. Barna bor delvis hos henne og hos pappaen i Krokstadelva. De to barnebarna var på besøk, men fikk ikke noe godt inntrykk av Mjøndalen.

Tirsdag la hun ut bilde av dattera med øyeskaden og fortalte om historien. Etter det har det formelig haglet inn sympatimeldinger på Facebooksiden hennes – med noen unntak.

– Jeg er mildt sagt sjokkert over at ungdom kan gjøre slikt og at de har sånne holdninger. Vi har navnene på noen av dem og vil ta kontakt med både skole og politi over påske, sier Jeanette.

Barn og barnebarn ønsker hun å skjerme mest mulig og vil derfor ikke at vi bruker navn og bilde på dem med unntak av datteren Pernille. Hun har det mye bedre nå og selv om skaden på øyet er der fortsatt, ser det ut til å ha gått bra.

Men Pernille og søsteren kommer ikke til å føle seg trygge i Mjøndalen med det første. Dagen etter fulgte nemlig guttegjengen etter dem og slengte stygge bemerkninger. De søkte derfor tilflukt inne på Kiwi-butikken og fikk en ansatt til å snakke til guttene, uten at det hadde noen virkning.

Pernille fikk en stor rift i øyet og kunne fått varige skader, men det ser nå ut som om hun slapp med riftet og hun ikke vil får varige men av dette.
(Foto: Privat)

Må engasjere seg
Nå ønsker både Jeanette Christensen og jentene hennes at flere engasjerer seg for å få et bedre miljø i Mjøndalen. Dette er nemlig ikke noe enestående tilfelle. Ifølge opplysninger Eikernytt.no har fått, skal den samme guttegjengen ha plaget langt flere.

Nå ber Jeanette om at foreldrene i området engasjerer seg. Dette er nemlig lokale gutter som bor i nær tilknytning til Mjøndalen sentrum. Ifølge en ung gutt vi snakket med, er guttegjengen stadig å se ved skolen og her gjør de alt de kan for å gjøre livet surt for andre barn og unge.

Guttene har sendt ut meldinger på Snap de de beskylder Pernille for å sladre og for å få oppmerksomhet selv. (Skjermdump)
Del:
Annonse