26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politiet er ofte på Darbu med sine laserkontroller, også i 80-sonen. Det fikk en 25-åring fra Øvre Eiker erfare. (Illustrasjon)

Dømt til samfunnsstraff og mistet lappen etter råkjøring

En 25 år gammel mann fra Øvre Eiker er dømt til 34 timers samfunnsstraff samt at han mister lappen i åtte måneder etter at han ble tatt for å ha kjørt i 131 km/t på Fiskumsletta. Og det er ikke første gangen han har vært vel hard på gassen.
Annonse

Det var 10. mars i år at politiet stilte seg opp med radar i 80-sonen på Fiskumsletta i Øvre Eiker. Den rette og oversiktlige veien innbyr nemlig til langt høyere hastigheter enn 80 km/t og derfor er denne veistrekningen godt besøkt av UP.

De har også ofte kontroller ved skolen på Darbu for å holde farten nede med tanke på skoleungene på stedet.

Annonse

Men denne 25-åringen ble altså tatt for å ha kjørt i 131 km/t i 80-sonen. Det var rett vei, tørt og lite trafikk. Men det er ikke første gang 25-åringen har latt seg friste til å utfordre fartsgrensene. Han er nemlig bøtelagt flere ganger tidligere for tilsvarende forhold.

Denne gang fant altså retten det riktig å gi mannen en samfunnsstraff der ha må jobbe gratis i 35 timer i henhold til gjeldende rettspraksis. I tillegg mister han altså lappen i åtte måneder og han må ta en helt ny førerprøve samt oppkjøring for han kan sette seg bak rattet igjen.

Han ble imidlertid ikke idømt noen bot. Retten har i formidlende retning lagt til grunn at mannen har avgitt en uforbeholden tilståelse og at han samtykket i en tilståelsesdom, som sparer samfunnet for kostnader. Saken ble derfor avgjort som et rettslig avhør og tilståelsesdom i Buskerud Tingrett – Eiker.

Del:
Annonse