27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker Røde Kors Hjelpekorps har kun hatt ett oppdrag i påsken. (Foto: Hjelpekorpset)

Rolig Røde Kors påske tross stor utfart – kun ett oppdrag i Øvre Eiker

Det har vært en relativt rolig påske for Røde Kors Hjelpekorps i Buskerud, til tross for stor utfart. I Øvre Eiker har det kun vært én aksjon. I Drammen har det ikke vært noen som har trengt assistanse fra de frivillige mannskapene.
Annonse

Frem til og med påskeaften har hjelpekorpsa i Buskerud behandlet 25 skader, derav 17 har blitt transportert ut av terreng til bilvei for videre transport til enten legevakt med privatbil eller ventende ambulanse.

I tillegg var hjelpekorpset i Gol og Hemsedal alarmert og på vei til skredet som gikk i Hemsedal palmelørdag.

Annonse

Øvre Eiker Røde Kors Hjelpekorps var på plass 13 minutter etter at de ble varslet. De rykket to av sine mannskaper ut fra Røde Kors huset i Vestfossen.

De satte kursen til et sted i skogen mellom Lauvtjern og Øytjern for å bistå AMK med et henteoppdrag. Innsatsen var på totalt tre timer.

I rapporten fra vaktleder for Buskerud Røde Kors Hjelpekorps heter det:
Påska starta med mye vind, det var av den grunn mindre utfart selv om det var mye folk på hytter og overnattingssteder rundt om. Vinden løyet, været tok seg opp og fra skjærtorsdag ble det et nydelig solvær.

Utfarten tok seg opp og med det også oppdragene for hjelpekorpsene. Langfredag ble den dagen som var travlest for hjelpekorpsene i Buskerud med totalt åtte oppdrag og 11 skader.

Av skader som er rapportert inn til Buskerud Røde Kors er det primært brudd og forstuinger i terreng. Noe Røde Kors hytter er også blitt oppsøkt av hyttenaboer med «enklere» skader der de har fått hjelp til plastring eller vurdering for om de bør oppsøke legevakt.

Buskerud Røde Kors har daglig gjennom påsken hatt 140 personer på vakt, enten som definert hjemmevakt eller ved å være mannskap på en av de syv bemannede vaktstasjonene.

Hjelpekorpsene har også hatt kiosker ute i skiløypene, og her er tilbakemeldingene at det har vært et formidabelt salg siste del av påska. Det rapporteres også at påsketuristene skinte om kapp med sola, og god stemning i løypene

Antall oppdrag pr hjelpekorps
Nore og Uvdal – 3
Geilo – 2
Hovet og Hol – 1
Gol og Hemsedal – 5
Nesbyen – 1
Sigdal – 2
Flesberg – 3
Kongsberg – 1
Øvre Eiker – 1

Påska 2022 har dermed vært relativt rolig selv om utfarten har vært stor.

Buskerud Røde Kors ønsker også å takke alle mannskaper som har vært i beredskap og deltatt for å utgjøre en forskjell for de som trengte vår bistand, melder vaktleder Odd Inge Skr. Blakkestad

Del:
Annonse