21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sine Frødin og Stein Strand blir sentrale også under årets by- og laksefestival. De vil være speakere og programleder hele veien.

Går for by- og laksefestival i Hokksund i kjent stil

Sett av datoene 11. til 13. august allerede nå i kalenderen. Da blir det nemlig Hokksund By- og laksefestival i kjent stil. Etter to unormale år er det forventet en folkefest av de sjeldne med flere arrangementer og konserter i tillegg til konkurranser mellom bydelene.
Annonse

Planleggingen av årets by- og laksefestival har pågått en stund, men først nå kunne de foreløpige planene presenteres for pressen. Alt er nemlig ikke helt klart – det gjelder blant annet om det blir en egen laksefestival eller om Østsiden Jeger- og Fiskerforening ønsker å arrangere samme helgen som byfestivalen.

Det har også vært en del diskusjon rundt skjenking av alkohol på området, og her har arrangørene kommet til enighet med Hokksund Camping slik at alkoholsalget blir begrenset til campingen og dennes faste utsalgssted. På denne måten ivaretas familiekonseptet på byfestivalen på en bedre måte.

Annonse

Starter torsdag
Det hele starter torsdag med Allsang på sanden. Dette er et meget populært arrangement for et voksent publikum. De varmer gjerne opp med et bedre måltid før selve underholdningen og allsangen i regi av Hokksund Mannskor og Fire glade lakser kjører i gang.

Fredagen blir det igjen konkurranse om å være Hokksunds tøffeste bedrift. Her legger en rekke bedrifter stor prestisje i å bli best – gjerne sammen med ulike event internt i bedriften. Hvilke konkrete øvelser de må gjennom for å kunne kalle seg tøffest er ikke klart, men det vil garantert være noe med vann og gjøre ettersom alt skal skje i havna ved Hokksund Camping.

Det blir også en konsert for barna denne dagen da det populære bandet TRASS skal spille i Skriverparken.

Fredagen byr også på konsert med Voulez Vous – A Fabulous Tribute to ABBA på Sanden Hotell. Også Hokksund Camping vi ha egen underholdning denne helgen, men endelig bekreftelse på hvem som skal spille er ikke klar.

Lørdagen er den store konkurransedagen der de enkelte bydelene i Hokksund skal konkurrere om hvem som er best. Det hele starter foran rådhuset i kjent stil med stokkesaging og åpning av ordføreren.

Deretter fortsetter konkurransene i havna på campingen, på elva, fra brua og i Skriverparken. Også i år blir det lokalt korslag der alle bydelene stiller med kor for å sanke mest mulig poeng – både i selve sangkonkurransen og som en del av byfestivalen. Men det gule laget skal visstnok slite med å få med nok medlemmer og alle som bor øst for Rv. 350 og Fv. 283 oppfordres til å tenke på bydelen ære og melde seg til «tjeneste» i dette koret, skal vi tro arrangørene rett.

Lørdagen byr også på underholdning og konsert på Sanden Hotell. Bandet «Cover Me» spiller og blir været bra er det gjerne «stinn brakke» på Sanden denne kvelden.

Stort apparat – mye penger

Det er et stort apparat som nå er satt i gang for å kunne arrangere en fullverdig by- og laksefestival etter to spesielle år. I 2020 var det en omreisende festival med korene, men det var første og siste gang. I fjor var det lagt opp til en markering i forbindelse med det store sykkelrittet som gikk gjennom Hokksund. Men noen TV-dekning som var lovet, ble det aldri noe av.

Årets festival har et budsjett på ca. 300.000 kroner og takket være en sponsorsjef i Stine Warloff Ødegaard er de nesten i mål når det gjelder økonomien. For det koster mye penger med alt som skal leies inn og rigges på plassen.

Bare rigging av scener med storskjerm, leie av lift og alt det andre utstyret som må til, beløper seg store summer som må hentes inn gjennom sponsoravtaler da hele arrangementet er gratis for alle å delta på.

Sparebanken Øst og Øvre Eiker Energi har begge rollen som gullsponsorer og bidrar med en betydelig sum hver seg. De begrunner sitt engasjement i det lokale og at det ikke finnes andre store arrangementer i Hokksund. I tillegg vektlegges det at det hele er et gratis familiearrangement som de ønsker å støtte over tid.

Flere aktiviteter
Skriverparken blir også i år gjort om til en Vikingleir med en rekke aktiviteter. Også en stor klatrevegg skal på plass. I tillegg arrangeres det en fiskekonkurranse for to barn fra hver bydel og den som får mest fisk får poeng som tas med i opptellingen av selve bykampen til slutt.

Det er som sagt ikke avklart om det blir en egen laksefestival uka før by- og laksefestivalen med navnet 59 grader nord, eller om de nå slås sammen igjen. Det er etter det vi kjenner til mindre interesse for laksefiske nå ettersom elva skal «tømmes» for laks før den behandles mot gyro.

Men barnekonkurransen har vært populær og på det meste har over 100 unger deltatt i fisket og fått fine premier i regi av Østsiden Jeger- og Fiskerforening. De vil avklare hva som skal skje i løpet av kort tid.

I år lages det en helt egen sang før festivalen og Kate Gulbrandsen står for denne. Urfremføringen vi skje lørdag fra scenen i Skriverparken. Det jobbes også med andre underholdningsinnslag denne kvelden.

Samlet for å presentere Hokksund By- og Laksefestival 2022. F.v. ser vi Roar Lobben, Audun Wang, Per Hovind, Arne Hanto Moen, Morten Braarud, Anita Hals Smørgrav og Per-Øyvind Mørk. Foran Stein Strand og Sine Frødin.
Del:
Annonse