24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker er sterkt representert i det internasjonale miljøet på Skollenborg. Fra venstre Lukas, Iselin, Sara og Thea. Iris og Linea var ikke der da bildet ble tatt. (Foto: Privat)

Eiker-elever med på vårmarked på Kongsberg Steinerskole

I fint - om litt blåsende vårvær inviterte Kongsberg Steinerskole til vårmarked på skolen i Grosvoldveien på Skollenborg. Nesten halvparten av elevene kommer fra Øvre Eiker.
Annonse

På markedet var alt som hørte til et slikt marked. Boller, vafler og kaker. For ikke å snakke om en veldig sunn suppe med solsikkefrø. Salg av fuglekasser, hjemmelaget saft og chutney i tillegg til musikk og sang.

Nesten halvparten av skolens elever er hjemmehørende i Øvre Eiker. De har ikke så lang skolevei fordi skolen ligger nesten ved grensen mellom Kongsberg og Øvre Eiker.

Annonse

Skolen startet opp sist høst, og har hatt et år med mange aktiviteter i samarbeid med Nyhusgården og Huldraheimen Steinerbarnhage.

– Hemmeligheten med Steinerskolen er å gå fra det konkrete til det abstrakte, fortalte Marianne Sevåg under et åpnet foredrag på vårmarkedet.

Derfor har praktisk arbeid og lek en bred plass på skolen. Det får skolebarna i stort monn prøvd ut hver dag. I lek, i arbeidet med dyrene på gården, på turer i skogen. En variert og allsidig skolehverdag med andre ord.

– Vi er blitt gode på å håndtere spikkekniver og tenne bål», sier Lukas. Som også har tysk på timeplanen to ganger i uken.

Og så er det fester, slik som dette vårmarkedet. Og den internasjonale elevflokken – fra Polen, Russland, Sør-Afrika, Tyskland, Latvia, Litauen og Frankrike – og fra Øvre Eiker føk stolte rundt og viste frem til skolen til alle de fremmøtte.

Fra helgens vårmarked med unger og foreldre som var med på ulike aktiviteter i tillegg til å kjøpe både spisbart og andre ting. (Foto: Privat)
Del:
Annonse