16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hele området Østafjells er nå merket oransje på grunn av ekstremt tørre forhold i skog og mark.

Nå økes skogbrannvarselet til oransje nivå – ekstremt tørt

Det er ekstremt tørt i skog og mark og nå økes faregraden til oransje nivå for gress- og skogbrann. Varsom.no betegner det som en alvorlig situasjon og daglig kommer det meldinger om større eller mindre branner.
Annonse

Det har ikke falt skikkelig med regn over Østlandet på mange uker og det gjør at gress- og skogbunn er knusktørt. Brannvesenet har den siste tiden måtte rykke ut til en rekke større eller mindre branner i Sør-Øst Norge og situasjonen er altså i ferd med å endre seg til det verre.

Den kommende uka er det heller ingen bedring i sikte. Yr.no melder om 12 og 18 varmegrader på dagtid og ikke en eneste millimeter regn hele uka over Eiker-bygdene. Da blir situasjonen om mulig enda mer utfordrende.

Annonse

Det er som de fleste har fått med seg innført et generelt bålforbud fra 15. april. Men det er lovlig å tenne bål på faste bålplasser. Men med dagens situasjon er det ikke å anbefale. Heller ikke grilling i naturen er lovlig.

Faren for gress-, lyng- og skogbrann vil vedvare inntil det kommer nedbør av betydning.

Del:
Annonse