23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stortingspresident Masud Gharahkhani besøkte Hokksund for å holde 1. mai talen her. Han fokuserte på internasjonal solidaritet generelt og Ukraina-krigen spesielt.

Internasjonal solidaritet preget årets første mai markering

Solidaritet med Ukraina og den russiske invasjonen var med på å prege årets 1. mai markering. I Øvre Eiker fikk arbeiderlaget i Hokksund besøk av stortingspresident Masud Gharakhani på Arbeidern. Nærmere 50 fremmøtte hørte en engasjert og tydelig Masud.
Annonse

Masud Gharahkhani, som selv kom til Norge som flyktning, har stor forståelse for flyktningene som i dag kommer til landet etter at Russland har invadert landet deres. Krigen i Ukraina minte ham om familiens flukt som endte opp i Skotselv i Øvre Eiker.

– Og hadde det ikke vært for mottakelsen vi fikk i Øvre Eiker, ville jeg neppe vært stortingspresident i dag, sa han under talen sin på Arbeidern.

Annonse

På det innenrikspolitiske området var det trygg økonomisk styring, et arbeidsliv basert på faste stillinger og sosial dumping som opptok Masud. Men han var også bekymret for hverdagsøkonomien til folk med økende renter, skyhøye strømpriser og drivstoffpriser vi ikke har sett maken til.

På programmet i Hokksund sto også en appell fra Helle Hertzberg i Skolenes Landsforbund. Vel 30 partimedlemmer var møtt opp til frokost på Arbeidern og til et partilag som sier at de har «kommet hjem» ved å flytte arrangementet fra kantina i rådhuset til nettopp deres gamle hus Arbeidern.

Ca. 30 var kommet til frokost på Arbeidern i Hokksund. Ytterligere rundt 20 kom for å høre på Masud Gharahkhani.

Tradisjonelt tog i Vestfossen
Mange hadde nok håpet at det skulle blir litt flere enn vanlig som gikk i toget i Vestfossen etter to år med koronapandemi. Men det var ikke tilfelle. Toget var ikke langt og parolene uten stor kontrovers.

Det var også glissent på frokosten på Folkets Hus før toget gikk, men etter at 1. mai toget var avviklet fyltes salen opp. Her ble det ungdomsappell av Andreas Evenstuen fra SU. Amina Emilie Pedersen Khalil sang og Fiskum Barne- og Ungdomsteater ga noen smaksprøver fra sin siste forestilling om Peter Pan.

Dagens hovedtalere i Vestfossen var leder i Øvre Eiker AP, Lasse Haugen og stortingsrepresentant Kathy Lie fra SV. Dagen ble avsluttet med sang fra Vestfossen Mannskor i god tradisjon.

1. mai toget i Vestfossen i henhold til tradisjonene både i størrelse og innhold.
Helle Hertzberg holdt en appell på Arbeidern og snakket blant annet om de unges kår.
Åse Klundelien satte stor pris på en liten prat med stortingspresidenten.
Masud takkes her for talen av Robert Weisz – som selv kom til Norge som flyktning etter 2. verdenskrig.
Andreas Evenstuen holdt ungdomsappellen i Vestfossen. (Foto: Bjørn Kristoffersen)
Amina Emilie Pedersen Khalil sang og underholdt i Folkets Hus. (Foto: Bjørn Kristoffersen)
Fiskum Barne- og Ungdomsteater ga noen smaksprøver på sin siste forestilling om Peter Pan. (Foto: Bjørn Kristoffersen)
Leder i Øvre Eiker Arbeiderparti var en av hovedtalerne i Folkets Hus. (Foto: Bjørn Kristoffersen)
Det ble bra med folk på Folkets Hus etter toget, men heller tynt i rekke under frokosten.
Vestfossen Mannskor avsluttet som vanlig 1. mai arrangementet på Folkets Hus. (Foto: Bjørn Kristoffersen)
Del:
Annonse