26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale delte ut premier til de to beste lagene i hver klasse søndag ettermiddag og kveld. Her sammen med Anette Solbakken og Heidi Lyngaas.

Vestfossen Cup: Full klaff etter to «kjipe» år uten en skikkelig cup

Denne helgen var det 21. gang Vestfossen Cup ble arrangert i regi av Vestfossen idrettsforening. Dette arrangementet er et av de største fritidsarrangementene i Øvre Eiker kommune. Og skal vi tro arrangørene gikk alt på skinner uten store skader eller forsinkelser.
Annonse

Selv om det heter Vestfossen Cup og at det er VIP som står som arrangør, har det blitt spilt kamper også i Sentrumshallen i Hokksund, Ekneshallen i Krokstadelva og i Mjøndalshallen. Det må til med ca. 1.000 spillere påmeldt fordelt på 105 lag.

Cupen startet fredag ettermiddag og foregikk gjennom helgen med finalespill søndag kveld. Her fikk lagene som gikk til finalespill en ekstra overraskelse, da det var ordfører Knut Kvale som delte ut premier til de beste lagene i hver klasse.

Annonse

– Vi kjøper tjenester av Hokksund idrettslag og Birkebeineren idrettsforening for å klare totalbelastningen av arrangementet. I år er det påmeldt 105 lag i alderen 8- 16 år. Det er 21 overnattende lag som bor på Vestfossen Barne- og Ungdomsskole fra fredag til søndag, sier VIF-leder Anette H. Solbakken til Eikernytt.no.

Finalekampene gikk slag i slag søndag ettermiddag og kveld. Her er det Reistad og Ros som spiller. En kamp Ros vant med god margin.

Totalt var det over 1.000 barn som var med og spilte i Vestfossen Cupen i helgen. Det var 293 kamper fordelt over 13 ulike klasser. På skolen var det servering av frokost og middag i skolens kantine. Og all frokost og middag er bestilt lokalt.

Men det er ikke bare i Vestfossen en slik cup gir ringvirkninger. Til eksempel ble det avviklet 43 kamper i Sentrumshallen i Hokksund og HIL Håndball la ned 260 dugnadstimer på denne cupen.

Etter to «kjipe» år var det ekstra moro å se alle blide fjes, høre alle heiaropene, se noen tårer og få noe skrubbsår som hører med på en cup, skriver HIL på sine facebooksider.

Ordfører Knut Kvale fikk kjenne på cup-følelsen fra tribunen sammen med Anette H. Solbakken (t.v.) og Nina Murphy.

– Det har vært udelt positive tilbakemeldinger fra rektorer på barne- og ungdomskolen ved utlån og leie av skolen. Dette er viktig for å gjøre arrangementet bærekraftig. Det var også satt opp gratis buss som går mellom hallene lørdag og søndag for å unngå unødvendig kjøring med privatbiler, sier VIF-lederen.

Det er beregnet at det legges ned mer er 1.700 timer dugnad som gjennomføres i helgen pluss forberedelser på 350 timer.

Glowstick Disco med masse lys, røyk og god stemning i Papirkjelleren.

Glowstick Disco
Men det er ikke bare håndball det går i under en slik cup. Det sosiale er minst like viktig. Glowstick Disco var ett av mange tilbud og her var ca. 500 unger inne på Papirkjelleren i løpet av lørdagskvelden.

For å kunne arrangere selve cupen og aktivitetene rundt den, har VIF måttet trekke veksler på hele idrettslaget – også A-laget i fotball. Fotballgruppa tok blant annet ansvar for Glowstick Disco lørdag kveld der A-laget stilte med 14 mann på Disco`n.

Her var det lysshow, musikk, røykmaskin, kiosk og Glowstick-salg og da må det bare blir bra. Glowstick-salget tok dessuten helt av og A-lags gutta monterte briller, kaninører, armbånd og halskjeder så svetten rant. Kreativiteten slo også inn da det etter halvannen time var tomt for flere artikler. Da ble små lysrør for eksempel satt sammen til baller.

Fire jenter med kaninører på diskotek, Martine, Jeanette, Guro og Mari.
Thomas Weman er fast speaker under finalespillet i Vestfossenhallen.
Del:
Annonse