21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bjørn Bråten inviterte til kaffe og kake i dag sammen med sine fem ansatte for å markere det nye bygget.

Millioninvesteringer og innvielse av nytt bygg etter brannen

Natt til 22. februar 2019 brant det hos Bråtens Bilco Hokksund. Den enorme brannen totalskadet hele kontor- og salgsavdelingen, mens verksteddelen ble reddet fra totalskade. Nå er nytt bygg på plass og onsdag kunne de invitere kundene sine på kaffe og kake for å markere åpningen av det nye bygget.
Annonse

Det var en voldsom brann hos Bråtens Bilco natten til 22. februar i 2019. Brannmannskaper kjempet mot brannen, som trolig startet i midtseksjonen hvor det var delelager. En solid brannmur hindret verkstedet fra å bli totalskadet, men det var omfattende sot og vannskader.

Kontor- og salgsdelen så en stund ut til å klare seg, men også denne ble totalskadet i brannen. Stor verdier gikk derfor tapt sammen med viktig dokumentasjon.

Annonse

Bilforhandleren sto dermed uten lokaler til videre drift. Løsningen ble midlertidige brakker på andre siden av veien mens verkstedet ble vasket ned og gjort i stand. Men det tok lang tid før de hadde tilnærmet normal drift også her. Nå er alt utstyret nytt og tilrettelagt for moderne drift under Meka-merkevaren.

Kontorbrakkene ble etter hvert erstattet med midlertidige lokaler i nabobygget, men fra nyttår kunne de flytte inn i helt nye kontorlokaler med tilhørende mottakelse, venterom for kunder, spiserom for ansatte og garderober.

– Vi har til sammen investert nærmere 15 mill. kroner i anlegget nå, sier Bjørn Bråten.

Men han er ikke ferdig selv om også verkstedet har fått en solid oppgradering med fem nye arbeidsstasjoner i tillegg til vaskehallen.

Slik så det ut på natten 22. februar 2019 da det brant som verst. Kun verkstedet ble reddet fra flammene, men med store sot og vannskader.

Etter brannen er det ikke blitt salg av nye biler. Bråtens Bilco satser nå på bruktbilsalg, verkstedet og ikke minst på service på bobiler og kjøretøy opp til 7,5 tonn. Ifølge Bjørn Bråten skal de være det eneste verkstedet i distriktet som er godkjent for EU-kontroll på tyngre kjøretøy. De er også nylig blitt sertifisert som et elbilverksted og kan ha EU-kontroll også på elbiler.

Deler av tomta er også leid bort til en annen bruktbilselger og det genererer mye arbeid for verkstedet ettersom en del av leieavtalen er nettopp bruk av verkstedet ved siden av.

Nå skal det også bygges en ny vaskehall, bensinpumper og ladestasjoner i den nordlige enden av tomten. Denne plassen er leid ut til et annet firma, som skal stå ansvarlig for driften.

– Det som gjenstår nå er så ruste opp uteområdene. Vi skal gjøre det penere langs gangveien og vi skal asfaltere hele området slik at det ser bra ut hele veien, sier Bjørn Bråten.

Han er glad for at de endelig har kommet i mål etter to år med forsinkelser og økte kostnader på grunn av koronaen. Også kommunale og statlige regler har vært utfordringer for oppbyggingen av det ca. 360 kvadratmeter store nybygget fordelt på to etasjer.

Se videoer fra brann-natten og fra dagen etter her.

Del:
Annonse