2. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra starten på Røren skole. Herfra gikk turen via Eidsfoss – Hvittingfoss – Skollenborg og Darbu før målgang ved Eiker Kvikk. (Fotos: Privat)

Damene best i helgens Eikerritt 2022

Helene Holte fra Eiker Cykleklubb tok 1. plassen dameklassen etterfulgt av Camilla Helen Landsverk på andre plass. Også hun fra Eiker CK. Mannfolka fra arrangørklubben må vi helt ned på 11. plass for å finne.
Annonse

Lørdag var det igjen klart for Eikerrittet etter at det tradisjonelle rittet ble avlyst i fjor på grunn av koronapandemien. Det blir beskrevet som et meget vellykket landeveisritt som gikk fra Eiker Kvikk på Røren, via Vestfossen til Eidsfoss for så å gå videre gjennom Hof og Hvittingfoss.

Løypa gikk så tilbake mot Kongsberg og Skollenborg, hvor de tok av mot Krekling, Darbu og over Fiskumsletta. Målgang var ved klubbhuset til Eiker Kvikk. Løypa var på totalt 90 kilometer.

Annonse

Det var hele 128 deltakere med i lørdagens ritt. Her er det en god miks av tur- og trimryttere, samt ryttere som satser på sykkel. Rittet er for de fleste som kan sykle på en landeveissykkel og som kan klare å sykle ni mil.

Stor lokal deltakelse
Det å arrangere et landeveisritt er en organisatorisk og logistisk stor oppgave. Det er mye logistikk med følgebiler, vakter, tidtaking osv. Politibil, motorsykler og andre følgebiler skal være med hele veien i tilfelle noe skjer. Men denne gang gikk det uten noen velt eller skader og været kunne jo ikke vært bedre.

Rittleder var Vidar Uthne Hansen, som koordinerte dette. Han er for veteran å regne innen klubben. Eiker CK har godkjente vakter og det stilles store krav her. Eikerrittet 20222 beskrives som et helt smertefritt arrangement, hvor Eiker CK stod for hele arrangementet.

– Tusen takk til alle: Ryttere, vakter, masterbiler, arenapersonale, matservering, sekretariat, politi, Røde Kors, og alle andre som gjør det mulig for oss å (igjen) arrangere Eikerrittet. Skadefritt, god atmosfære, godt vær og blide, fornøyde folk, sa Vidar Uthne Hansen etter rittet.

Vinner av dameklassen og de tre beste lokale dameryttere:
Helene Holte, Eiker CK, 1. plass i dameklassen.
Camilla Helen Landsverk., Eiker CK. 2. plass i dameklassen.
Christine Värn, Eiker CK, 4. plass i dameklassen.

Tre beste mannlige lokale ryttere:
Jan Kristian Haugnæss, Eiker CK, med 11. plass.
August Kolbjørnsen. Eiker-Kvikk sykkel. 16. plass.
Kjell Aage Kristoffersen, Eiker CK/Team Byggpro. 17. plass.

Søker nye medlemmer
Eiker CK vi er sykkelklubben for alle og på alle nivåer. De har felles oppmøte på Eiker Senter tirsdager og torsdager kl. 18.00, og det arrangeres trim- og treningsturer, alt etter nivå med lokale instruktører. Og alle er velkomne.

Klubben driver meget godt, har også treningstilbud til de som vil satse noe ekstra på sykkel, med blant annet Reidar Borgersen som trener og mentor og som tilpasser treningsplanen.

På lørdager er det tur til Blåfargeverket med vaffel som høydepunkt. Midt i uka er det ofte «Svele-tur» til Eidsfoss i avpasset tempo.

Klubben har spinningplasser inne om vinteren, og de har felles turer i inn- og utland. Klubben har også egne treningsgrupper til for eksempel Trondheim – Oslo, og de sykler felles langturer i helgene. Eiker CK har egne treninger og turer for landevei, terreng og CX.

Klubben får stadig nye medlemmer og teller nå over 200, men de trenger flere i alle grupper.

Klubben arrangerer også flere ritt og neste ritt er Rypejakt/Hanekamp, terrengritt som går på Mjøndalsskauen, Sirkirke – MIF Hytta med start og mål på MIF hytta lørdag 21. mai. Så her er det bare å melde seg på: https://hanekamp.no/

Del: