26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl var i Vestfossen for å se hvordan mannskapene jobbet med å slukke skogbrannen på Østerud. Her sammen med brannsjef Torgeir Andersen og distriktssjef i Sivilforsvaret, Ivar Løkeng. (Foto: DRBV)

Justisministeren på skogbrannbesøk i Vestfossen

Tidligere i kveld fikk brannmannskapene besøk av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, som kom til kommandosentralen vår for å se hvordan arbeidet med å slukke brannen ble ledet.
Annonse

Hun har tidligere denne måneden gått ut og advart om den store skogbrannfaren nå, og i kveld fikk hun se hvordan det er å jobbe med en stor skogbrann. I tillegg til å besøke brannteltet hadde hun også fine samtaler med Sivilforsvaret og med mannskaper i skogbranntroppen til Drammensregionens Brannvesen – DRBV.

Sivilforsvaret har blant annet bistått brannvesenet blant annet med å etablere vannforsyning.

Annonse

Klokken 21.24 melder DRBV at det brenner fremdeles i skogen, men at det nå snart kommer nye mannskaper på stedet for å avløse de som har jobbet fram til nå. Det er meldt litt regn i løpet av natta, og de håper at det kommer mer enn det værmeldingen spår. – Det kunne vi trengt nå, skriver de på sine facebooksider.

I ettermiddag og kveld har de hatt to skogbrannhelikoptere inne for å bistå med slokkingen. Disse har hatt god effekt, men av sikkerhetsmessige årsaker kan de ikke fly om natta.

– Vi går derfor inn i natta med en god del usikkerhet. Akkurat nå gjør vi en del tiltak for å redusere risikoen for spredning og oppblussing, og vi kommer til å være i feltet i hele natt for å jobbe med å begrense brannen, skriver de.

Foto: Øvre Eiker kommune
Foto: Øvre Eiker kommune
Foto: Øvre Eiker kommune
Del:
Annonse