21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Håvard Tørto (t.v.) i Hokksund Byutvalg oppfordrer folk til å stille på ryddedugnad førstkommende søndag. Med seg får han trolig Tore Kaspersen fra Gamle-Hokksund. Han bruker stien ofte.

Vil åpne opp og bevare kultur- og naturperler lands Drammenselva

Det finnes en rekke «perler» langs Drammenselva med flotte utsiktspunkt og levninger av gammel tømmerfløtingshistorie. Men stien langs elva fra Hengsle til Kverk er i ferd med å gro igjen. Det vil Hokksund Byutvalg gjøre noe med førstkommende søndag.
Annonse

Da inviterer nemlig byutvalget til ryddedugnad slik de gjorde i fjor. Da ble strekningen fra Hellefossen til Hengsle ryddet for kratt og kvist slik at enda flere kunne benytte seg av turstien. Men Hokksund Byutvalg har ikke tenk å gi seg her.

– Det er mange som bruker denne turstien og ryddingen i fjor var en stor suksess. Nå vil vi gjenta suksessen og byutvalget stiller opp søndag fra kl. 15.00 på møteplassen ved Hellefossen. Herfra kjører vi opp til Hengsle for å starte ryddingen der, sier en av initiativtakerne, Håvard Tørto.

Annonse

Det har i mange år vært et ønske om en egen tursti mellom Hokksund og Skotselv og det har vært gjort flere forsøk på å få dette til. Men en slik sti på hele strekningen har av mange grunner vist seg å være vanskelig å få til. Selv den korte strekningen mellom Hokksund bru og Hellefoss har blitt utsatt gang på gang.

Skilting langs elva
Byutvalget har også planer om å få til en historisk skilting langs elva. Det er rester etter tømmerfløtingen, som betydde mye for skogbruket og fabrikkene langs vassdraget. Å få belyst dette gjennom skilter, mener byutvalget vil være en stor attraksjon for alle som bruker denne stien.

Det er også en liten hytte ved Hengsle som det finnes en del historie i. Håvard Tørto anbefaler alle som kan om å ta seg en tur hit for å sette seg mer inn i hva tømmeret har betydd for vassdraget.

Trenger mange folk
Strekningen som Hokksund Byutvalg håper å få ryddet det meste førstkommende søndag er på ca. seks kilometer.

– Det hadde vært fint om folk stilte opp med sager og annet rydderedskap slik at vi får vekk kratt og busker og på den måten får åpnet opp stilen. Da kan flere få glede av den og den vakre naturen langs elva. For her er det mange fine steder, sier Tørto.

Han håper også at de finner penger til å sette opp noen benker på de beste utsiktspunktene langs elva i tillegg til skiltingen.

Del:
Annonse