11. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Denne bilen raste opp på gangveien, over et fotgjengerfelt før den ble totalvraket i en høyspentmast. To menn er kjørt til sykehus med moderate skader.

Råkjørte på Skotselvveien – endte i høyspentmast med vraket bil

To menn er kjørt til Drammen sykehus med moderate skader etter at de kjørte av veien like ved YX-stasjonen på Bråtebakken ved 20-tiden i kveld. De to har fått moderate skader til tross for en meget høy fart.
Annonse

Vitner Eikernytt.no har snakket med, forteller om en kjøring som er langt unna «boka». Bilen kom fra Røren og ned mot Hokksund. Like ved «Mølla» kjørte den forbi en bil i stor fart. Føreren, som må beskrives som en voksen mann fra Øvre Eiker, mistet så kontrollen over bilen og kjørte opp en liten skråning, videre nedover på gangveien, over ett gangfelt og bilen stoppet ikke før den traff en solid høyspentmast.

Vitnene vi snakket med forteller om en hastighet som passet best på en motorvei, men det er vanskelig å anslå dette nøyaktig. Men bilen har kjørt mist 75 meter før den stanset i masta. Bilen – en nyere BMW X5 – er totalvrak. Dette er en hybridbil på vel to tonn og politiet er sjeleglad det ikke var noen på gangveien eller i fotgjengerfeltet da dette skjedde.

Annonse

Hadde det vært tilfelle kunne denne ulykken fått fatale følger.

Begge mennene i bilen ble altså kjørt til Drammen sykehus med det politiet beskriver som moderate skader. De kom seg ut av bilen ved hjelp av vitner som så det hele skje. Ifølge vitnene måtte de to mennene sette seg ned på grunn av skader og sjokk før de ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Politiet følger nå opp denne ulykken og personene i bilen. Det er ikke mistanke om promillekjøring, men det vil rutinemessig bli tatt en blodprøve av føreren, opplyser innsatsleder fra politiet, Arne Guddal.

Det er uvisst om det er skader på høyspentmasta og mannskaper fra energiselskapet er kalt ut for å sjekke denne. Men trolig står denne trygt forankret på solide betongfundamenter.

Trafikken gikk greit forbi ulykkesstedet.

Del:
Annonse