10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lastebiler er ikke hva de var. Her er det nok av hestekrefter, grom lyd og ikke minst utsmykkinger av ymse slag. Lørdag blir det parade gjennom Eiker med en lang rekke av disse bilene. (Foto: Kjetil Flatin)

Heftige kjøretøy: Buskerud Truckers Forening med parade

Førstkommende lørdag kan alle bil- og lastebilinteresserte ta oppstilling flere steder i Øvre Eiker. Da kommer nemlig Buskerud Truckers Forening med en stor parade med lastebiler og andre kjøretøy slik de gjorde i fjor.
Annonse

De kommer i de fleste farger og fasonger, men har det til felles at de tiltrekker seg stor oppmerksomhet når de kommer rullende. Og rullende skal de komme førstkommende lørdag. Nytt i år er at de svinger innom Hokksund sentrum for at flest mulig skal få med seg alle «doningene».

Buskerud Truckers Forening blei stiftet i 2017 av en gjeng entusiaster for å lage litt mere interesse for motoriserte kjøretøy.

Annonse

– Vi startet med og ha en festival i Vikersund Hoppsenter i 2018 for tunge kjøretøy. I 2019 tok vi med at festivalen skulle hete Buskerud Cars &Truck festival. På grunn av pandemien så blei vi forespurt om å lage en parade med kun cruising og det gjorde vi, sier styremedlem Bjørnar Aas til Eikernytt.no.

Nå blir det tredje året på rad foreningen gjennomfører cruising, som viser seg å bli større og større for hvert år.

– Vi har i år fått med Americars Kongsberg på dette. Kjøringen i år starter i Vikersund Hoppsenter kl. 12.00 lørdag 14. mai og vi kjører da gjennom Geithus, Åmot, Skotselv, Hokksund sentrum, Vestfossen, Darbu, Skollenborg og opp til nye Volmax på Kongsberg. Her blir det sosial sammenkomst med salg av litt mat og selvsagt kaffe og vaffel, sier Bjørnar Aas.

Han legger til at Buskerud Truckers Forening også vil arrangere en festival på Kongsberg den 16. til 18. september med flere flotte utstillere pluss alle de flotte bilene som selvsagt kommer da. Det blir også dans på kvelden med live band.

Del:
Annonse