9. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lisbeth Hennum fikk filmet ulven i Vestfossen ved 19.15-tiden, men kvaliteten er dessverre ikke av den beste.

Ulven det er gitt fellingstillatelse på er sett i Vestfossen

(Oppdatert kl. 22.23) Ungulven som det nå jaktes på over store deler av Viken er i kveld sett i Vestfossen sentrum. Den luntet nedover Fylkesvei 35 som går gjennom Vestfossen før de tok en svømmetur over Vestfosselva.
Annonse

Mens mange av oss satt og så på Dagsrevyen der ulven ble omtalt, var Lisbeth Hennum fra Vestfossen ute og kjørte. Og hun traff på denne «etterlyste» omstreiferen som lever et høyst farlig liv om dagen. Det er nemlig gitt fellingstillatelse på ulven av hensyn til beitedyr, som det heter.

Lisbeth kjørte langs Fv. 35 og så ulven midt i veien omtrent ved det nedlagte kapellet i Vestfossen. Derfra luntet dyret mot brygga til Fossesholm før den la på svøm over elva til Smellhaugen. Her er det blant annet flere eldreinstitusjoner og barnehage.

Annonse

Hvor ulven ble av kan ikke Lisbeth Hennum si noe om.

Statens Naturoppsyn har i hele dag lett etter ulven langs Eikern og ulendt terreng, men den har altså tatt seg til mer urbane strøk i løpet av dagen. Naturoppsynet har uttalt til andre medier at det ikke er uvanlig at ulver trekker vestover slik det skjedde i 2020 med nok en omstreifende ulv.

Ulven sett på Halsjordet
Litt før klokken 21.50 i kveld er ulven observert av en av våre lesere på Halsjordet i Vestfossen. Ulven gikk da i retning Hokksund. Vår leser, som ønsker å være anonym, har varslet politiet om observasjonen.

Del: