25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nærmere hundre biler kjørte gjennom Hokksund på vei til Kongsberg i dagens Truckers parade.

Mange «gromme» biler – mye lyd – og lange køer gjennom Øvre Eiker

Buskerud Truckers Forening stilte også i år med en stor parade med lastebiler og andre kjøretøy slik de varslet tidligere i uka. Her var det mange «gromme» kjøretøy, høy tuting og lange køer.
Annonse

Med start i Vikersund via Skotselv tok det sin tid før kolonnen kom til Hokksund, men det var en del tålmodige publikummere som hadde tatt oppstilling langs ruta for å få dette med seg.

For her var det mange typer biler – både lastebiler med og uten «snute», veteranbiler og andre «grombiler» med høy lydfaktor. Flere firmaer viste også fram bilparken sin på denne måten. De hadde vasket og polert bilene for anledningen for å vise seg fra sin beste side.

Annonse

Mens følgebilene sørget for å stoppe annen trafikk, kjørte kortesjen fra Sundmoen ned til sentrum av Hokksund og så tilbake igjen. Turen gikk så til Vestfossen og Darbu for så å ende opp i Kongsberg hvor det var oppstilling og treff for alle bilene.

Nøyaktig hvor mange som var med, har vi ikke tellingen på, men vi snakker om nærmere hundre biler.

Da blir det også trafikkproblemer, men etter det vi erfarer, gikk det greit med trafikkavviklingen. Men lange køer var det i alle retninger.

Dette er en årlig foreteelse og det tredje året på rad. Ingenting tyder på at det ender her, og kortesjen med biler blir større for hvert år. Bare å glede seg til neste år med andre ord om du gikk glipp av dette denne gangen.

Video fra Skotselv – tatt av Terje Bergan

Se alle bildene i galleriet her:

Del:
Annonse