17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Aldri før har det vært et så langt 17. mai tog i Hokksund. Her går de fra kriken rundt Eikertun for å fortsette til sine respektive skoler.

Rekordlangt tog i strålende 17. mai vær i Hokksund

To år med pandemi og alternativ 17. mai feiring har tydeligvis gjort noe med folk for i dag strømmet store og små eikværinger ut i gatene. Og barnetoget var lengre enn vi noen gang har sett. At været var mildt sagt strålende, gjorde det hele fullendt.
Annonse

Anført av Røren skole startet barnetoget ved Haug kirke klokken 10.00 i formiddag. Veiene ble stengt av sikkerhetsmessige hensyn og de som ikke hadde fått parkert bilen til da fikk seg en lang ventetid før de kunne kjøre videre.

For i dag var det barna og 17. mai som sto i fokus og årets første-, andre- og tredjeklassinger kunne gå i tog for første gang. Det var en stor opplevelse for mange. Og at det yngler og vokser i Øvre Eiker var tydelig å se på barnetoget i år.

Annonse

Ved siden av skolene i Hokksund stilte også alle barnehagene opp slik at det ble et rekordlangt barnetog i år. Røren gikk til sitt etter at toget delte seg ved Sundmoen, og Hokksund Barneskole gikk til Lerberg hvor resten av dagen skal feires med is og brus og sikkert mye annet.

Du kan se hele programmet i denne lenken her:

Del:
Annonse