25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rekordstort oppmøte til årets russetog. Mange ble skuffet – andre synes det var bra.

Stort oppmøte til middels russetog i Hokksund

Det myldret av folk i Hokksund sentrum da det nærmet seg tida for årets store høydepunkt for russen fra Eiker VGS – i hvert fall når det kommer til å vise seg fram i russetoget. Men selv om publikum var rekordmange imponerte ikke russen i år heller.
Annonse

Plakatene var som vanlig ikke veldig store og ikke veldig lesbare. Og det var langt fra enkelt å få med seg budskapet. Det gjorde det ikke noe enklere ved at russen brøyt sin egen regel om IKKE å dele ut russekort i toget.

Russekostene fløyt og det samme gjorde ungene som selvsagt ikke kunne styre seg. De hoppet inn og ut av toget og gjorde jobben enda vanskeligere for russen i å nå ut med budskapet sitt.

Annonse

For det var jo noen budskap de ville formidle selv om mange av dem så langt fra edrue ut. Her var det spark til krav om nynorsk-eksamen – som de selvsagt ikke har hatt i år. En annen plakat mente at det ikke hadde noen «konkvesenser» at de slapp eksamen i år.

Skogbrannfaren synes også å oppta russen og mente at skogen kunne fyres opp like lett som temperamentet til Putin.

Små og blå – ikke klå, var budskapet på årets smurfeinnslag. Et annet gikk på svindel, men den var trolig kun for innvidde. Bensinprisene har også slått til for russen og trillevogn synes å ha blitt et alternativ ettersom de ikke hadde råd til mer bensin.

Vegard Hansen kunne fått seg ei gifteklar dame i fineste brudestasen og «edderkopper» som i Spider Man fikk også oppmerksomhet fra russens side. Russen hadde også et budskap til Russlands president med plakaten «We support Put In – not Putin».

Og selvsagt var Covid 19 eller korona som vi velger å kalle det med. Russen derimot skyldte all sjanglinga i toget på nettopp Covid 19. Også krenke-kulturen ble omtalt med en liten plakat hvor vi kunne lese «Jeg er krenka – Du er krenka – Alle skal bli sjenka».

I god tradisjon ble russetoget anført av Øvre Eiker Musikkorps, men to russebusser bakerst i toget gjorde et godt forsøk på å overdøve korpsmusikken med dundrende bass fra enorme anlegg.

Vi tipper at det mest brukte ordet som denne russen vil bruker etter at feiringen er over er «HÆ?»

Del:
Annonse