23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er gjort mange forberedelser til prosjektet «Bålmat» og førstkommende mandag er testkjøring med en skole. (Alle foto: Privat)

Fikk penger av fylkeskommunen for å lage bålmat med bygdas barn

Fiskum Idrettslag er tildelt 50.000 kroner fra Viken Fylkeskommune for å gjennomføre aktiviteten «Bålmat – tilberedt av bygdas barn». Aktiviteten har som hensikt å øke barns mestringsfølelse ved å gi dem praktiske ferdigheter gjennom blant annet friluftsliv og matlaging utendørs.
Annonse

– I tillegg søker Fiskum Idrettslag å spore til en større interesse for lokalt friluftsliv hos barn som ikke fenges av de lokale og tradisjonelle idrettslagsidrettene, som for eksempel fotball og langrenn. Vårt mål er at alle skal med, også de som ikke liker lagspill, og alltid har superbakglatte langrennsski, sier Øyvind Saastad i idrettslaget.

Mandag 23. mai er første gjennomføring med en skole. Aktiviteten vil foregå på Fiskumhytta i Løkenveien på Darbu i tidsrommet 08.30 til 13.30.

Annonse

Fakta:
• Fiskum Idrettslag ønsker å skape blest om aktiviteten, slik at vi kan gjennomføre for så mange barn som mulig.

• Fiskum Idrettslag ønsker å kreditere Viken Fylkeskommune for den rause gaven vi har mottatt.

• Fiskum Idrettslag ønsker å berømme solide lokale bedrifter som for eksempel Olav Teigen Maskinforretning, som har strukket seg lengre enn vi kan forvente for å bidra til at dette prosjektet er gjennomførbart. Dette viser at når lokale krefter forener seg, så er ingenting umulig.

Aktiviteter for dagen er:

• Elevene lager pizza av napolitansk type, som stekes i vedfyrt pizzaovn. I fall det ikke kommer nedbør innen mandag erstatter vi pizza med chili con carne, på grunn av brannfaren.

• Kajakkpadling i Brennåstjenn.

• Krystalljakt i det nedlagte sink-dagbruddet som ligger 400 meter fra hytta.

• Pil-og-bue mesterskap.

Del:
Annonse