4. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Abbas Al-Jabbory hadde en «rugg» på hele 10,4 kilo på kroken på første kast. - Dette var en topp start på årets laksesesong, sier han. (Alle foto: Privat)

Tok laks på 10,4 kilo minutter inn i ny laksesesong

Laksesesongen 2022 er i gang. Klokken 21.00 gikk startskuddet for fisket nedstrøms Hellefoss og det gikk ikke mange minuttene før Abbas Al-Jabbory hadde en «rugg» på hele 10,4 kilo på kroken.
Annonse

Han kan dermed glede seg over å ha tatt årets andre laks i Øvre Eiker. Thor Wilhelm Foslien slo ham med noen minutter, men fisken var «bare» på 4,2 kilo. Kveldens tredje fisk var det Svein Gabrielsen som landet. Den var på hele 9,5 kilo.

Fra før av er det tatt to laks på grønn sone – altså tidligere Nedre Eiker. Vekten på disse var på 8,5 og 8,6 kilo.

Annonse

Det er ekstremt lite vann i Drammenselva for tiden på grunn av langvarig tørke på Østlandet. Denne helgen er det varslet en del regn i Buskerud og spesielt i øvre del av vassdraget. Med økt vannføring er det et håp om at flere laks vil ta turen opp elva.

Men lenger enn til Hellefoss kommer laksen ikke. Laksetrappa er som kjent stengt i påvente av behandling av elva på grunn av gyro-parasitten.

Thor Wilhelm Foslien fikk årets første laks i Øvre Eiker. Den veide inn på 4,2 kilo.

Nestleder i Østsiden Jeger og Fiskerforening, Tor Arne Andreassen, sier til Eikernytt.no at han ikke er overrasket over at fisken biter godt med den lave vannstanden. Men han ville ikke veddet på at de to første fiskene ble tatt på det første kast etter at han startet fisket i kveld.

Det var mange som har tatt turen til Grevlingen og ellers i Hellefoss i kveld og det er tatt flere laks. Men det er ingen av disse som er meldt inn på laksebørsen så langt.

Det er også mange tilskuere i kveld og god stemning med servering av noe varmt til kroppen.

Nestleder i Østsiden Jeger og Fiskerforening, Tor Arne Andreassen skøyt i gang laksefisket kl. 21.00 fredag kveld. Dette var det mange som hadde ventet på – lenge.
Svein Gabrielsen fikk den tredje laksen og den veide inn på 9,5 kilo. Ser ganske fornøyd ut han også.
Det var mange som benyttet anledningen til å prøve seg på laksen fredag kveld og minst like mange var kommet for å se på.
Del:
Annonse