24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes blir tekstet og døvetolket under konserten i samfunnshuset i Mjøndalen.

Unik konsert i Samfunnshuset – tekstet for hørselshemmede

Onsdag 25. mai kommer Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes til Mjøndalen Samfunnshus. Men det blir langt fra en vanlig konsert. I hvert fall ikke for de rundt 70 medlemmene av Eiker Hørselslag som har sagt de kommer.
Annonse

På denne konserten kommer det altså en gruppe på ca. 70 personene fra Eiker Hørselslag, og konsertarrangøren har rigget til med skrivetolk og skjerm, så gruppen skal få med seg hva artistene sier. Artistene har også sendt tekster til tolken på forhånd, så samtlige skal få med seg de flotte visetekstene til artistene.

– Ikke bare er vi i Akustisk i Eiker stolte av kunne prøve ut noe som kan bidra til å gjøre konsertene tilgjengelig for flere, men det er også i tråd med vårt ønske om å tilby varme og nære konserter, hvor vi kommer tett innpå artistene og låtene deres, sier arrangør Tor Erik Fredheim.

Annonse

«Viser på veien»
Fra januar til mars 2019 kunne vi se og høre Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes i TV2s mest populære programserier «Hver gang vi møtes», som to av i alt syv medvirkende artister.

I musikalske møter mellom Maria, Lars, Sol Heilo, Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Tom Mathisen, og Katastrofe, ble det skapt magi, nydelig musikalske opplevelser og gode samtaler.

Med gjensidig beundring for hverandre som artister oppstod det tanker om et musikalsk samarbeid mellom Maria og Lars, noe som resulterte i turne i hele Norges land både vår, sommer og høst 2019.

I 2022 fortsetter de på veien, og de møtes på scenen gjennom egne viser og andre sanger som har stor betydning for begge. Konserten fremføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band med tre musikere. Gitarist og musikalsk leder er Bernt Rune Stray.

Del:
Annonse