29. november 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker Idrettsråd ber om penger vi en Spleis til å kunne kjøre gratis buss mellom stedene som arrangerer Sommerskole. (Illustrasjon)

Økte kostnader gjør at Idrettsrådet må «tigge» penger via Spleis

Økte kostnader til buss og andre innkjøp i forbindelse med sommerens «Sommerkvikk», gjør at Øvre Eiker Idrettsråd nå har gått til det skrittet å be om penger via en Spleis. Så langt er det bare kommet inn 1.350 kroner av en ønsket sum på 60.000 kroner.
Annonse

Sommerkvikk 2022 – vil du bidra til gratis buss i Øvre Eiker i sommer? Det er spørsmålet som idrettsrådet stiller på siden sin om en Spleis. De ønsker seg 60.000 korner, men så langt er det bare kommet inn 1.350 kroner fra syv givere.

Dette skriver de som begrunnelse for innsamlingen:

Annonse

Alle midlene som samles inn går til Sommerkvikk 2022. Om Øvre Eiker idrettsråd skulle være så heldige å få mer midler enn vi trenger, vil vi fordele midler til medlemmer i Øvre Eiker idrettsråd som arrangerer gratis sommerskole for barn i 2023.

Øvre Eiker idrettsråd arrangerer gratis sommerskole i 20 dager «Sommerkvikk 2022».

VÅR UTFORDRING: Utfordringen vår er at busstilbud og andre innkjøp har blitt dyrere enn i fjor. Videre ønsker arrangørklubbene våre å benytte midlene til å gi ungdom under 18 år flere sommerjobber ved å allokere noen av midlene fra Ruslebussen vår. Slik tankegang liker vi i idrettsrådet, men vi sliter med få det til.

Fire engasjerte idrettsforeninger bidrar med frivillighet og engasjement blant sine medlemmer og arrangerer Sommerkvikk 2022. Bakke IF, Vestfossen Idrettsforening, IF Eikerkvikk og ECT Eagles arrangere hver sin uke. Øvre Eiker kommune har gitt oss midler gjennom tildeling av sommerskolemilder. Videre har vi fått midler og stor tillit fra Gjensidigestiftelsen.

Over 20 dager har vi som mål å skape:
– 3.700 gratis dagplasser med masse ulike aktiviteter fire steder i kommunen.

– Vi serverer gratis lunsj alle dager.

– Vi gir over 50 sommerjobber til ungdom under 18 år.

– Vi bidrar med gratis busstransport til og fra alle dager – håper vi, da.

Vil du være med å bidra til at vi får dette til?
Vi håper Øvre Eikers næringsliv og innbyggere kan være med å bidra til den summen vi mangler. Ruslebussen vil gå innom Skotselv, Hokksund, Røren, Darbu og Vestfossen i 20 dager. Morgen og kveld vil bussen kjøre med ankomst og avreise når Sommerkvikk 2022 slutter og starter for dagen der den arrangeres den aktuelle uken.

På denne måten kan barn komme seg til gratis Sommerskole hos oss i 20 dager med trygg kollektiv transport fram og tilbake hver dag. Det er vel ikke noen hemmelighet at foreldre også får roligere dager når barna kan kjøre selv fram og tilbake. Vi sikrer også at sårbare barn som sårt trenger busstilbudet for å være med oss alle dagene kommer seg til oss. Samtidig sparer vi miljøet så her vinner flere enn oss i Sommerkvikk.

Om vi skulle være så heldige å få inn mer midler enn vi trenger, på denne spleisen, vil vi sette disse til side og benytte de til aktivitetstilbud til glede for ALLE foreningene og medlemmene av Øvre Eiker idrettsråd råd i 2023.

Vennlig hilsen oss i Øvre Eiker idrettsråd

Her er linken til Spleisen: https://www.spleis.no/project/223430

Del:
Annonse