23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Banksjef i Drammen, Cathrine Grosvold kom med sjekken på 250.000 til ny ATV på Årbogen i dag. Her flankert av Carita Skjønberg Holth og Per Henning Strømme i skigruppa.

IBK trengte ny ATV – søkte Spire-stiftelsen og fikk 250.000

En beltegående ATV som skal brukes til å preparere de nye skiløypene på Årbogen sto høyt på ønskelista til skigruppa i IF Birkebeineren. Fredag fikk de ønsket sitt oppfylt.
Annonse

Har du ikke vært på Årbogen idrettsanlegg i det siste, vil du umiddelbart se at mye har skjedd. Skogen er tynnet ut og det er anlagt en ny lysløype på 2,5 kilometer som er koblet sammen med den kommunale lysløypa på stedet.

Løypa er både kupert og bratt enkelte steder, og en vanlig ATV med hjul har problemer med å ta seg fram. Derfor sto en beltedrevet «doning» høyt på ønskelista til løypekjører Per Henning Strømme og de andre i skigruppa.

Annonse

Og når et idrettslag eller forening ønsker seg noe, søker de om penger hvis de selv ikke har dem på konto. IBK er ingen rik klubb og da var det «bare» å søke Spire-stiftelsen til Sparebanken Øst om penger.

Det er skjedd store ting på Årbogen de siste årene og til vinteren kan de love en skikkelig preparert skiløype takket være gaven fra Spire-stiftelsen.

I dag kunne bankens «pengeutdeler», Per-Øyvind Mørk og banksjefen i Drammen, Cathrine Grosvold, overbringe den gode nyhetene i form av en sjekk på hele 250.000 kroner. Men banken ga seg ikke med det. De forlenget også avtalen de har hatt med IBK de siste seks årene. Det betyr 200.000 kroner årlig i tre nye år.

Ifølge representantene fra idrettslaget, ville ikke anlegget eller klubben vært der de er i dag uten denne samarbeidsavtalen og de ulike tilskuddene som banken har gitt. I fjor ble det gitt vel én million kroner til ny kunstgressbane. Med dette har klubben en 11-bane med gress, og det samme med kunstgress. De har også fått flere kunstgressbaner for disse pengene og hele anlegget er nå i topp form.

Fungerende leder i skigruppa, Carita Skjønberg Holth, berømmet det som kalles anleggsgruppa og utviklingskomiteen i klubben. Ifølge henne har de stått for en formidabel innsats på anleggssiden og bidratt med utrolig mange dugnadstimer for å holde kostnadene nede.

Slik ser stadionområdet og løypenettet på Årbogen ut etter utvidelsen av nettet på 2,5 kilometer – merket med rødt.

Og gruppa understreker viktigheten av både dugnad og smart planlegging. For klubben med ca. tusen medlemmer er langt fra rik og trenger derfor å være desto smartere for å få alt til å fungere – også økonomisk. Sammenlignet med offentlig eide anlegg, mener de at deres klubbeide anlegg koster langt mindre å både bygge og å drifte.

IBK har i dag egen skigruppa, fotballgruppe og tennisgruppa som alle holder til på Årbogen. I tillegg er det en egen håndballgruppe som har sin base i Ekneshallen. Det jobbes nå med å få på plass en egen E-sport gruppe, men her mangler de penger. Når denne kan komme på plass er derfor litt usikkert om ikke en «snill onkel» åpner pengesekken til denne satsingen.

Del:
Annonse