29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Varsler igjen lokal skogbrannfare i deler av Buskerud

Selv om mange av oss har på følelsen av at det har regnet «støtt» de siste dagene, er det ikke kommet nok nedbør til å dynke skogbunnen skikkelig. Derfor sendes det i dag ut et farevarsel om skogbrann i vårt område.
Annonse

Varsel fra Meteorologisk Institutt gjelder for deler av Agder, Vestfold og Telemark og Viken – herunder Drammen og Eiker-bygdene.

Ifølge dette varselet kan vegetasjonen lett antennes og med vind kan store områder bli berørt. Vi har også sett denne våren at mange steder i Eiker er vanskelig tilgjengelig for brannmannskapene og det koster mye både i menneskelige ressurser og i penger for å få slukket mange av disse brannene.

Annonse

Skogbrannfaren er i følge Varsom.no vedvarende til det kommer betydelige mengder med nedbør.

Det oppfordres til å følge lokale instruksjoner om bruk av ild og grilling, samt respektere forbudet mot bål i skog og utmark.

Del:
Annonse