19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Johanne Bergman ble overrasket over hvor mye distriktet hadde å by på av attraksjoner.

Skap grønne reisevaner i ferien: Vær grønn turist i eget nærmiljø

Ved å bruke appen Kobla kan innbyggerne og besøkende til Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg i sommer konkurrere om å besøke flest mulig badeplasser, kåre den beste isen, besøke lekeplasser med barna og finne romantiske steder.
Annonse

Konkurransen arrangeres av drammensfirmaet Kobla AS på oppdrag av Buskerudbyen. Målet med kampanjen er å oppmuntre til grønn mobilitet i ferien, og gjerne skape noen gode, grønne vaner som kan tas med inn i hverdagen. Kampanjen startet 17. juni og slutter 14. august.

Det deles ut premier hver uke, men hovedgevinsten er et hotellopphold for fire personer og den trekkes etter at skoleferien er over. Det arrangeres også fotokonkurranser med temaene: #badetid, #sommeris, #sommerflørt og #grønnturist.

Annonse

Deltakere samler poeng ved å reise grønt (gå, sykle eller bruke kollektivt), og besøke reisemålene som ligger inne i appen. De forskjellige reisemålene er organisert etter tema i lister, for eksempel badeplasser, lekeplasser, isbutikker, steder som egner seg for en romantisk sommerdate, steder med historisk sus og steder for de som liker en fysisk utfordring.

– Jeg er drammenser selv, men gjennom arbeidet med innhold til kampanjen ble jeg overrasket over hvor utrolig mange kortreiste eventyr vi har her i regionen, sier Johanne Bergman i Kobla AS.

– Kobla er et spennende prosjekt, både som en lokal bedrift og som spydspiss med nye tanker om å bidra med teknologi for å flere over på kollektiv, sykkel og gange. Morsomt å delta er det også. Det fikk vi prøvd ut i pilotkampanjen tidligere i år. Den gangen fokuserte vi på helårssyklistene, sier Trond Solem, prosjektleder sykkel i Buskerudby-sekretariatet.

Buskerudbyen består av kommunene Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg samt Viken fylkeskommune, Statens Vegvesen og Jernbanedirektoratet som jobber for å løse felles utfordringer innen transport, miljø og arealutvikling i regionen.

Slik ser appen ut og du kan vinne fine premier ved å delta på grønne lokale turer.
Del:
Annonse