16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Elever ved Voksenopplæringen i Hokksund fikk samfunnsundervisning i praksis med en rundtur i kommunen i regi av Rotary. (Foto: Privat)

Samfunnsfag i praksis med 40 på bli kjent tur i bygda

Hokksund Rotary Klubb har i dette skoleåret hatt et samarbeid med Voksenopplæringa i Øvre Eiker. Fem medlemmer av klubben har hjulpet elevene to dager i uken når det er avsatt tid til å gjøre lekser på skolen. Mandag var det samfunnsfag i praksis som sto på timeplanen.
Annonse

– Dette har vært veldig hyggelig og vi har fått god kontakt med elevene. De har vært svært takknemlige for den hjelpen vi har kunnet gi dem, sier Turid Kolden i Rotary.

I våres dukket tanken opp om at vi hadde lyst til å gi dem en praktisk samfunnsfagtime. Vi ville vise fram Øvre Eiker, og kanskje deler av kommunen de ikke var så kjent med. Isachsen var så raus at de lånte ut buss med en veldig hyggelig sjåfør og vi kunne ta med elevene på en runde i kommunen.

Annonse

Turen gikk først til Skotselv og Düvelgården, videre opp Bingen til Fram Sønju. Der ble det servert smaksprøver på ekte hjemmelaget saft og syltetøy av bringebær og rabarbra. Mange syntes rabarbra var spennende fordi det var ei plante som de ikke kjente til fra hjemlandet sitt.

Noen hadde en slik i hagen der de bodde, men ante ikke hva de kunne bruke den til. Nå skulle det bli rabarbrasyltetøy med syrisk vri.

Så gikk turen til Eiker Gårdsysteri hvor de kunne se på kuene, høre om hvordan de drev med melkekuer og ysting. Her fikk de også smaksprøver av oster. Det nærmet seg lunsjtid og etter en flott tur i strålende vær langs Fiskumvannet kom de til Sundhaugen hvor de spiste pizza. Så var skoledagen over og de måtte kjøre til Hokksund via Vestfossen.

Bijan Gharakhani var også med. Han vektla at det var så viktig at mennesker fra ulike land snakket sammen og opplevde ting sammen.

– Jeg tror alle som var med, var veldig fornøyde. Alt lå til rette for oss; strålende vær og naturen i sin vakreste drakt med et vell av markblomster, sier Turid Kolden.

Del:
Annonse