15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Festivalkomité og lagledere var tirsdag kveld samlet på Eiker Kvikk for å ta siste finpuss på festivalprogrammet. Denne gjengen gleder seg til ny 59 grader Nord.

Det meste klart for by- og laksefestival – men mangler kormedlemmer

Det meste er nå klart før årets store begivenhet i Hokksund – nemlig 59 grader Nord - Hokksund By- og Laksefestival, som går av stabelen 11. til 13. august. Men fortsatt har du mulighet til å delta – både på utøverlagene og som kormedlem.
Annonse

Selv om festivalen er tilbake i kjente spor i år, har det vist seg at flere lider av en viss pandemitrøtthet og ikke er så lette å få med på de ulike aktivitetene. Det gjelder ikke minst korene til Det store korslaget i Skriverparken lørdag kveld.

På gårsdagens oppsummeringsmøte på Eiker Kvikk, ble det varslet om at det røde laget – sentrum og det gule laget for Ullern og Harakollen hadde problemer med å stille. Men nå ser det ut til at det gule laget greier å stille like vel.

Annonse

Ettersom korslaget inngår i bykampen om å bli den beste bydelen i Hokksund, er det viktig at alle kan stille på de ulike øvelsene – også korslaget. Poengene herfra har vist seg å være viktige og utslagsgivende for å vinne hele greia.

Gjenkjennbart program
Det er gjort noen endringer fra tidligere år, men i det store og hele er programmet som det var før to år med pandemi og nødløsninger.

Det betyr at det hele starter torsdag 11. august med Allsang på Sanden der Hokksund Mannskor og noen glade lakser underholder og byr opp til allsang for nærmere 600 personer.

Fredagens program byr på Hokksund tøffeste bedrift der opp mot 20 bedrifter vil konkurrere om den gjeve tittelen og skal gjennom flere krevende øvelser. Her er det mye prestisje og flere bedrifter bruker dette som en sosial happening internt.

Men før de voksne får leke seg i havna på campingen, er det ungene som får all oppmerksomhet. Her kommer nemlig rockebandet TRASS inn og de holder konsert fra scenen i Skriverparken.

På Sanden Hotell er det Tribute til Abba som gjelder fredag kveld. Dette sammen med konserten på lørdag, pleier å være årets store høydepunkt for festglade mennesker i Hokksund.

Stein Strand er uoffisiell festivalsjef og han gikk gjennom prosessen fra de startet planleggingen i januar.

Laksefestivalen er tilbake
Etter noen år hvor laksefestivalen ble arrangert en helg tidligere enn 59 grader Nord, er fiskingen for de voksne tilbake sammen med den øvrige festivalen. Det betyr at et stort antall laksefiskere vil være i elva lørdagen fordelt på to etapper.

Trekningen om de ulike fiskeplassene skjer fredag kveld på laksehytta på campingen. I tillegg til fiskingen blir det tipping av vekta på laksen og stands ved campingen i regi av Østsiden Jeger- og Fiskerforening. Her vil du også kunne se laksen som tas opp etter hvert som de kommer inn.

I tillegg til de voksne skal det også i år arrangeres en egen barnefiskekonkurranse. Påmelding skjer ved campingen på lørdag formiddag. To barn fra hver bydel delta her og dette regnes som en del av bykampen. Det er med andre ord viktig å få mest fisk her. Selve fisket skjer fra Risøra og ned til Hokksund Camping.

Tilbake til det vanlige
Det blir altså en by- og laksefestival i kjent stil. Etter åpningen og stokkesagingen foran rådhuset, er det defilering over brua hvor de ulike øvelsene venter. Det blir også repellering fra brua og padling på elva i tillegg til kjerring-trilling i trillebår, vannsklie og mye mer.

Det blir også premieutdeling for så vel store som små fiskere og her pleier det å vanke fine premier.

Mangler kormedlemmer
Det har vist seg å være vanskelig å få med nok kormedlemmer i år. Rødt lag – sentrum – kunne trenge flere og det er bare de hvite fra Loesmoen som har nok folk. Ullern og Harakollen på gult lag så lenge ut til å ikke kunne stille lag, men det ser ut til å ha løst seg nå.

Selv om flere av korene er godt i gang med å øve på sine 60-talls låter er det altså ikke for sent å bli med for de som mener de kan bidra med sin sangstemme. Informasjon om dette ligger ute på facebooksiden til 59 grader Nord.

Korslaget utspiller seg lørdag kveld fra scenen i Skriverparken. Etter dette vil Lene Lie Band komme på scenen med skikkelig countrymusikk. Hun spilles med i USA enn i Norge og er kanskje mer kjent der enn her hjemme. Lene er fra Skotselv.

Kate Gulbrandsen skal også fremføre en helt ny festivalsang denne kvelden. På Hokksund Camping blir det også underholdning før Sanden overtar stafettpinnen med bandet Cover Me – som er en hyllest til Bruce Springsteen.

Det er et stort opplegg for å få alt til å klaffe under de tre dagene i august. Her legges de siste planene og ideer utveksles.
Del:
Annonse