17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

13-åringen Elida Holvik Kolbjørnsen fra Mjøndalen er kjent som en midtbanespiller med god forståelse av spillet. I disse dager måler hun krefter mot de beste fotballspillerne i landet på Equinor Talentleir i Porsgrunn. (Foto: Mats Lønne)

Elida (13) fra Mjøndalen måler seg mot landets beste fotballjenter

Denne uka deltar midtbanespilleren Elida på 13 år fra Mjøndalen på Equinor Talentleir, hvor hun sammen med over 60 andre jenter i alderen 14-15 år kjemper for å overbevise Norges Fotballforbund (NFF) om at hun er fremtidens landslagsspiller.
Annonse

– For meg betyr det mye å delta på Equinor Talentleir. Det gir meg bare mer motivasjon til å trene mer, sier Elida Holvik Kolbjørnsen fra Mjøndalen.

For den lovende midtbanespilleren, som drømmer om å spille i utlandet en dag, betyr det mye å få vise seg frem blant de beste. Fotballeiren, som arrangeres hvert år i Porsgrunn, er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen der det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Annonse

Denne sommeren har flere aldersbestemte landslag, i tillegg til A-landslaget, markert seg godt. Både J17 og J19 har kvalifisert seg til EM. I forrige uke klarte også U21-landslaget bragden blant mange store nasjoner, til stor inspirasjon for de unge spillerne.

– Å bli god krever dedikasjon, men som hovedsponsor ønsker vi å legge ekstra til rette for at disse unge talentene kan få ut potensialet sitt. I lagidretter som fotball, vet vi at det sosiale aspektet er viktig. Det å få måle krefter med likesinnede og teste seg mot de beste, håper vi motiverer Elida og de andre spillerne ytterligere, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.

En spiller med god spillforståelse 
Elida beskrives som en spiller med gode basisferdigheter og forståelse av spillet, og har klare tanker om hva hun skal jobbe med under leiren.

− Under talentleiren vil jeg fokusere ekstra på å finne posisjoner der jeg kan få ball, vende opp når jeg har rom, og tørre å prøve på ting, sier hun.

Til stede på leiren er J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15 og to tropper med spillere fra J14. I løpet av året gjennomfører NFF en rekke tiltak for spillerne som hevder seg i sin årsklasse, og leiren i Porsgrunn er en synlighetsarena for spillere som vil nå opp til J15-landslaget og det nyoppstartede J14-landslaget fra høsten av.

− Vår viktigste oppgave er å inspirere. Equinor Talentleir skal gi motivasjon til spillerne før, under og etter samlingen. Vi jobber også med kartlegging, skolering og læring, men inspirasjon er punkt én på lista vår. Målet med samlingen er at spillerne få nye erfaringer og referanser. De får kjenne på hvor lista ligger nasjonalt, slik at de kan fortsette å utvikle seg i klubbhverdagen og forhåpentligvis prestere for Norge internasjonalt. Elida er her fordi hun har overbevist over tid og har vist x-faktor, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Viktig å finne balansen mellom skole og fritid
Det er ikke bare fotball Elida og de andre unge spillerne har på plakaten i en hektisk hverdag. Også skole tar opp mye tid, og det er viktig å finne balansen i hverdagen. 

– For meg er skole og utdanning ganske viktig, og jeg liker å gjøre det bra på skolen. Jeg syntes skolen er ganske kjedelig, men også bra når det gjelder det sosiale. På skolen får jeg tid til å være med vennene mine, noe som kan være litt vanskelig i en travel fotballhverdag, sier Holvik Kolbjørnsen.

Mjøndalen-talentet har mange støttespillere, men det er noen fotballspillere som motiverer litt ekstra.

− Mitt største forbilde er Messi, Kante, De Bruyne og Modrić. Jeg liker disse spillerne fordi de alle er veldig tekniske spillere og gjør kreative og smarte valg med ball, avslutter hun.

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2022:  
• Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år. 

• Arrangeres fra 20. – 24. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.   

• Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.  

• Øverste nivå i Norges Fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.  

Del:
Annonse