24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gunnar Hovland og Lise Klaveness mener fotballskolene har bidratt mye til de lokale klubbene i tillegg til stor idrettsglede for ungene.

Barn på fotballskole betyr millioner til lokale klubbkasser

75.000 barn og unge har deltatt på TINE Fotballskole i Buskerud fotballkrets siden oppstarten i 1998. I år fyller fotballskolen 25 år og Norges Fotballforbund (NFF) fastslår at arrangementet har betydd mye for lokale klubber og breddeidrett rundt om i hele Norge.
Annonse

– TINE Fotballskole har vært helt fantastisk for norsk fotball. Dette er et 25 år langt samarbeid som har gitt 1,5 millioner barn en viktig arena for god aktivitet og et sosialt fellesskap. Det er ingen tvil om at det har kommet både folkehelsa og idrettsgleden til gode, sier fotballpresident Lise Klaveness i Norges fotballforbund.

Siden starten har TINE Fotballskole bidratt med over 1,3 milliarder kroner i inntekter til lokale idrettsklubber i hele Norge, viser nye tall fra Norges Fotballforbund. Hver eneste krone går tilbake til klubbene og sikrer at barn og unge får et godt idrettstilbud. Bare i Buskerud fotballkrets har fotballskolen bidratt med over 39 millioner kroner til lokale klubbkasser.

Annonse

– Vi er stolte av å tilrettelegge for at norske barn kommer tidlig i gang med gode vaner, både når det gjelder sunt kosthold og fysisk aktivitet. På samme måte som TINE-bonden bidrar til levende lokalsamfunn, bidrar fotballskolen til aktivitet i små og store idrettsklubber over hele landet. Dette er viktige inntekter som gir barn og unge et godt idrettstilbud uavhengig av hvor de bor, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Viktig for breddeidretten i Buskerud
Denne sommeren skal over 3.600 barn delta på fotballskolen i Buskerud fotballkrets. Totalt er det 70.000 barn og unge i hele Norge som skal oppleve sommerens fotballhøydepunkt.

– Jeg må få takke alle de frivillige som står på for at fotballskolen gjennomføres over hele landet. Foreldre, frivillige og trenere gjør en fantastisk innsats som gjør dette mulig. Jeg gleder meg til en ny sommer med fotballskoler i hele Norge og til videre samarbeid med TINE, sier Klaveness.

Går i fotballproffenes fotspor
Ada Hegerberg og Kristian Thorstvedt er blant mange kjente fotballspillere som har deltatt på TINE Fotballskole som unge.

– Dette er en fantastisk mulighet for alle fotball-lidenskapelige til å delta, lære og ha det gøy, uansett hvem de er og hvor de kommer fra. Jeg har selv deltatt, og er overbevist om at det er et sted hvor drømmer kan vokse for både yngre jenter og gutter til å følge deres idolers vei, forteller Hegerberg og får full støtte av sin fotballkollega:

– Jeg heier på inkluderende tilbud som dette hvor tusenvis av barn får spille fotball, oppleve fellesskap og ekte idrettsglede. Jeg var selv med på fotballskole i Stavanger som liten, og har bare gode minner derfra. Det var både morsomt og lærerikt, samtidig som jeg fikk dyrke drømmen om å bli fotballproff, avslutter Thorstvedt.

Fotballskoler i Eiker-bygdene
– 20. juni til 22. juni var det fotballskole på Vassenga og Consto Arena i Mjøndalen.
– 19. august til 21. august er det fotballskole på Åbogen i Krokstadelva.

Del:
Annonse