2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Endeleiligheten i Nordmoveien er totalskadet etter en voldsom brann i ettermiddag.

Fire husløse etter storbrann i rekkehus på Steinberg

En leilighet er totalskadet etter en voldsom brann i en firemannsbolig på Steinberg nå i kveld. En familie på fire er husløse, men ingen personer er skadet.
Annonse

En leilighet er totalskadet etter en voldsom brann i en firemannsbolig på Steinberg nå i kveld. En familie på fire er husløse, men ingen personer er skadet.

Det var klokken 17.27 at Sør-Øst 110-sentral meldte om brannen i Nordmoveien på Steinberg. Politiet meldte først om røykutvikling fra et kjøkken, men innsatsleder Vidar Gulbrandsen kan ikke bekrefte at det var her brannen startet nå i kveld.

Annonse

Det som er sikkert er at hele endeleiligheten på rekkehuset, er totalskadet innvendig. Utvendig og på taket er det også skader, men brannmannskaper fra Øvre Eiker, Mjøndalen og Drammen, greide å redde selve bygningskroppen. Men innvendig er det altså totalt utbrent.

Politiet kan ikke med sikkerhet si hva som er brannårsaken, men meldte først om røykutvikling fra kjøkkenet i første etasje.

Familien på fire – alle av utenlandsk opprinnelse – var hjemme da det begynte å brenne. De ble sjekket av ambulansepersonell på stedet, men ingen er skadet. Heller ikke beboerne i naboleiligheten har fått i seg røyk eller er skadet på annen måte.

De to leilighetene lengst vekk fra brannstedet har fått lov til å flytte inn igjen etter å ha blitt evakuert i første omgang. Når det gjelder leiligheten nærmest brannstedet, er det fortsatt usikkert om de kan bo der i natt. Det drives med utlufting her eter at en del røyk trengte seg inn i boligen.

Brannvesenet vil driver med etterslukking utover kvelden og natta for å være på den sikre siden. Det så lenge ut som om brannen skulle spre seg i takkonstruksjonen, men dette skal brannmannskapene ha greid å forhindre.

Bygningskroppen står, men alt innvendig er totalskadet.
Del:
Annonse