13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

På fotballskole (f.v.): Trym Foss-Erstad, Viktor Bretvik, Andreas Fotland, Sander Sverre Bratvold Henriksen og Oliver Rekdal Henriksen.

Fotball-talenter fra Vestfossen og Mjøndalen følger i proffenes fotspor

Guttene fra Vestfossen og Mjøndalen deltar denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Der møter de over 140 andre fotballglade 14-, 15- og 16-åringer, og de kjemper for å overbevise NFF om at de er gode nok for landslagsspill.
Annonse

Over 140 talentfulle fotballspillere i alderen 14-16 år samles denne uken i Porsgrunn for å delta på Equinor Talentleir. Guttene fra Vestfossen og Mjøndalen er blant de unge og lovende utøverne som får muligheten til å konkurrere mot de beste og vise seg verdig landslagsspill.

– Det betyr utrolig mye å få spille med de beste i mitt årskull her. Vi lærer utrolig mye av å være her og det er sykt gøy å kjempe mot de beste i landet, sier Trym Foss-Erstad fra Mjøndalen.

Annonse

Lagkameraten Andreas Fotland fra Mjøndalen er av samme oppfatning. Han sier han alltid har vært interessert i fotball. 

– Å være her på talentleieren er en ære, og det ville vært stort å en dag spille for landslaget, sier han.

Fra Equinor Talentleir til verdenstoppen
Selv om de unge talentene har vidt forskjellige bakgrunner, har de én ting til felles: Alle har store ambisjoner innen fotballen. Oliver Rekdal Henriksen fra Vestfossen drømmer om å en dag å få spille internasjonalt og på landslaget. Det krever målbevissthet og dedikasjon, noe Henriksen er fullstendig klar over. Han skal bruke leiren til å forbedre seg på flere punkter.

– Jeg skal bruke stemmen min mye og jobbe med lederegenskapene mine, sier Henriksen.

At mange av dagens store spillere har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med Equinor Talentleir og Landslagsskolen, som blant annet Premier League-stjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, er til stor inspirasjon for fotballspirene fra Vestfossen og Mjøndalen.

− Det er ganske sykt å tenke på at Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard også var på leir som unge talenter, og at vi er her på samme sted nå, fortsetter Oliver Rekdal Henriksen som spiller på Vestfossen. 

Og kanskje er det nettopp en av dagens leirdeltakere som i fremtiden presenteres som utenlandsproff.

− Vi er stolte over å se at tidligere deltakere på talentleiren nå er helt i toppen internasjonalt. Vi har som mål å inspirere ungdommene til å ta nye steg. På arenaer som dette får de konkurrere daglig mot de aller beste og samtidig vise seg frem for mulig landslagsspill. Vi håper at spillerne fra Vestfossen og Mjøndalen motiveres til å yte det lille ekstra, og kanskje er det de vi ser i en av de store internasjonale klubbene i fremtiden, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram – Morgendagens helter.

Store fotballdrømmer
Resultatene for aldersbestemte landslag de siste årene har vært gode. Det viser at det drives et godt talentarbeid i landet om dagen, og den gode jobben gjøres både ute i klubbene og på samlinger som dette. Det er NFF fornøyd med.

− Norges U-landslag i alle årsklasser klatrer på rankingene, og vi gleder oss over å se resultater av arbeidet vårt med neste generasjon A-lagsspillere. Guttene fra Vestfossen og Mjøndalen og resten av deltakerne på talentleiren viser profesjonalitet, x-faktor og en sult etter å prestere. Det er en glede å trene dem, og vi har stor tro på at flere av disse unge talentene vil sette sitt preg på den internasjonale arenaen i fremtiden, sier Håkon Grøttland, Leder for spillerutvikling i NFF.

Den allsidige høyrekanten Viktor Bretvik fra Mjøndalen beskrives som en rask og sterk vinnerskalle. Den lovende spilleren drømmer om å en dag bli fotballproff. På veien dit er det mange andre enn han selv som spiller en inspirerende rolle.

– Mitt største forbilde er Erling Braut Haaland, sier han. 

Fakta om Equinor talentleir for gutter 2022:
• Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år.
• Arrangeres fra 27.-29. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
• Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
• Øverste nivå i Norges Fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.   

Spillere fra Mjøndalen og Vestfossen:

Spiller – Klubb
Trym Foss-Erstad – Mjøndalen
Viktor Bretvik – Mjøndalen
Andreas Fotland – Mjøndalen
Sander Sverre Bratvold Henriksen – Mjøndalen
Oliver Rekdal Henriksen – Vestfossen

Del:
Annonse